Sus
  >  Destinatii   >  Unul din cele mai frumoase drumetii in Spania: Ruta de Cares

Picos de Europa, masivul muntos ce se intinde de-a lungul a granitei dintre 3 regiuni autonome din nordul Spaniei (Asturias, Cantabria si Castillo e Leon), se regaseste sistematic in topuri cu cele mai frumoase regiuni montane spaniole, si acest lucru nu e o coincidenta. Si aici poti face unele din cele mai frumoase drumetii in Spania.

Varfurile golase ale Picos de Europa, ce ajung la peste 2600m, iti ofera peisaje grandioase din orice punct le-ai privi. Iar poate cel mai frumos traseu ce il poti face este Ruta de Cares.

Ruta de Cares, una din cele mai frumoase drumetii in Spania

Ruta de Cares, vechi drum pe munte ce uneste, de-a lungul unui defileu, regiunile Asturias cu Castillo e Leon, intre satele Poncebos cu Cain, poate fi parcursa pornind din orice extremitate.

Traseul este absolut spectaculos, una din cele mai frumoase drumetii din Spania, urmind firul raului Cares, printr-un defileu sapat adanc de apa in stanca, cu privelisti ametitoare la fiecare pas (cu siguranta nu este un traseu recomandat persoanelor ce sufera de vertigo).

Poti spune ca parcurgi fratele mai mare si mai autentic al Caminito del Rey, faimosul traseu prin defileu stancos din Andaluzia. Spre deosebire de acela, Ruta de Cares nu are amenajate balustrade, si nici nu iti sunt oferite casti de protectie (dar nici nu trebuie sa faci cu cateva luni inainte rezervare de bilet, desi in lunile de vara traseul si aici se aglomereaza substantial).

Insa cei 12 kilometri dus ai traseului se parcurg cu relativa usurinta, fiind plati, in afara de primii 4 kilometri dinspre Asturias, pe care vei urca si apoi cobori sustinut.

In ambele capete te vor astepta restaurante si terase, intreaga ruta dus si intors, cu tot cu pauza de masa, luind in jur de 6-7 ore, in functie de rapiditatea de mers.

Traseul este deschis oficial doar pe timp de vara, insa nu este recomandat nici atunci daca vremea este ploioasa or cetoasa. De-a lungul cararii stancoase vei traversa de cateva ori defileu schimbind partea de mers, vei trece prin tuneluri in stanca, pe langa pesteri si, foarte posibil, vei intalni turme de capre semi-salbatice si mici soparle sperioase.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare