Sus
  >  Destinatii   >  Plimbari prin Andaluzia: Drumetie prin Caminito del Rey

Caminito del Rey este probabi cel mai faimos traseu de drumetie din Andaluzia. Si pe buna dreptate! Lung de aproape 8km, cararea te va duce prin zone de paduri, si mai apoi printre stanci inguste, pe podete suspendate, prin locuri absolut fabuloase.

Fiind cel mai faimos, este desigur si aglomerat, asa ca biletele de acces trebuie sa ti le cumperi din vreme. Insa chiar si aglomerat fiind, merita cu prisosinta. Stancile inalte de sute de metri, si mersul pe pasarelele agatate de ele ne-a amintit de un alt canion superb, Canionul Okatse din Georgia (si aici, ca si acolo, nu au voie copiii sub 8 ani). Caminito del Rey este un traseu linear, nu circular. Accesul se face prin partea de nord, de la Guadalhorce , si sfarseste la barajul El Chorro si statia de tren cu acelasi nume, asa ca in functie de unde te cazezi sau pur si simplu parchezi, va trebui inainte sau dupa sa iei o naveta, ce insa circula suficient de des sa nu trebuiasca sa o astepti prea mult.

Nu doar stancile maiestuoase sunt impresionante, ci si faptul ca mult timp vei merge in paralel cu tuneluri spectaculoase de tren. Caminito del Rey a fost initial un traseu utilitar, pentru lucratorii de la hidrocentrala, devenit faimos apoi pentru iubitorii de senzatii tari, si ulterior inchis aproape un deceniu ca urmare a mai multe accidente fatale ce au avut loc succesiv in cativa ani. A fost reconditionat si deschis intr-o varianta sigura publicului larg acum cativa ani, iar numele sau „regal” isi afla originea din vizita regelui Alfonso XIII, in 1921, ce a parcurs traseul pentru a inaugura barajul de aici.

Unde ne-am cazat pentru a vizita Caminito del Rey?

Noi am ales sa luam naveta inspre inceputul traseului (mergi cu autobuzul aproximativ 20 de minute), si ne-am cazat la final, in El Chorro, la un hotel cu aer aparte, La Garganta, si cu o priveliste fabuloasa din restaurant si de la piscina.

Ce mai poti vizita in zona, dupa ce termini traseul Caminito del Rey?

La cativa kilometri de finalul traseului Caminito del Rey se afla mitica cetate Bobastro, din secolul IX, ascunzatoare pentru rebeli pe vremea cand Granada si Cordoba erau emirat.

De altfel, toata zona este superba, cu trasee de hike sau bicicleta, iar mai sus de cetatea Bobastro vei ajunge la un lac de acumulare si un mirador de unde poti cuprinde cu privirea regiunea toata.

Cateva informatii practice despre Caminito del Rey

De la aeroportul din Malaga faci undeva in jur de 1h30 pana la Caminito del Rey. Cazari gasesti de jur imprejurul canionului, dar nu foarte multe, insa poti face cu usurinta day trip. In sezon (si nu numai) biletele de acces in canion trebuie cumparate cu mult tim cu inainte, chiar cu cateva luni. Ele sunt cu ora fixa de acces, si este recomandat sa ajungi cu 10-20 de minute la poarta de intrare inainte. Tine cont ca poarta de intrare, unde iti va fi verificat biletul, este la 1-2km de locul unde te va lasa autobuzul (daca mergi cu naveta la inceput).

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare