Sus
  >  Calatorii cu copii   >  8 experiente inedite cu copiii prin Transilvania

Transilvania este una din cele mai turistice si frumoase zone din Romania, si este pentru noi prima alergere atunci cand ne gandim la o destinatie de weekend trip cu copiii. Mergem de 4-5 ori pe an hai hui prin Transilvania cu copiii, dar nu ne plictisim nicicand, si mereu gasim noi si noi locuri interesante si experiente inedite, de neratat. Asa ca iata o mica lista cu cele mai originale experiente traite de noi cu copiii prin Transilvania.

1. Dormi cu copiii intr-un tanc adevarat, doar in Transilvania

Cum adica sa dormi intr-un tanc? Ei bine, simplu! Pui capul pe perna de langa volan, si te culci! Pentru ca in Romania, langa Orastie, in cel mai mare parc tematic militar din Sud-estul Europei, Arsenal Park, poti face fix lucrul asta, si e o experienta cat se poate de inedita.

>> Citeste ce poti face cu copiii la Arsenal Park

2. Viziteaza cu copiii o biserica fara acoperis, dar cu turn din Transilvania: Ruinele manastirii cisterciene de la Carta

Manastirea cisterciana de la Carta e aproape de intrarea pe Transfagarasan, dar si o escala usoara in drumul ce leaga Brasov de Sibiu. Asa ca este de neratat daca esti prin zona, sunt niste ruine unice in Romania.

>> Citeste despre prima noastra vizita la Manastirea Cisterciana de la Carta, impreuna cu alte biserici din Transilvania

>> Citeste despre a doua noastra vizita la Carta, intr-un weekend la Dealu Verde

3. La joaca intr-un Airbus, la Brasov

Brasovul este un oras cu traditie in constructia de aeronave, asa ca aproape de centru a fost construit un loc de joaca unic in Romania, in colaborare cu Aerotec, firma care produce milioane de componente aviatice aici in Transilvania. Elementul central al locului de joaca este un avion de tip Airbus care are o lungime de 18 metri, iar în parc mai este amenajată şi o rachetă şi un turn de control.

>> Citeste despre locul de joaca Airbus si alte atractii pentru copii in Brasov

>> Vezi ce poti vedea intr-o excursie de o zi din Brasov

4. Saluta dinozaurii din Tara Hategului, o alta excursie fantastica cu copiii prin Transilvania

Acum milioane de ani, zona geopark-ului Tara Hategului era populata de dinozauri. Greu de crezut acum, dar totusi cat se poate de real.

>> Citeste aventurile noastre prin Tara Hategului cu copiii

>> Nu rata nici o vizita la Sarmizegetuza Regia si alte cetati dacice, in aceeasi zona

5. Viziteaza una (sau mai multe) din bisericile fortificate UNESCO din Transilvania

Prejmer or Biertan, Viscri sau Saschiz, o vizita in Transilvania cu copiii nu e completa fara macar o biserica fortificata. Nu doar cele inscrise in UNESCO sunt superbe, prin satele sarmante transilvanene gasesti o sumedenie de astfel de comori arhitecturale si istorice.

>> Vezi care sunt cele 7 biserici fortificate inscrise in UNESCO din Transilvania

>> Viziteaza frumoasele biserici fortifficate din Transilvania: Viscri, Saschiz, Biertan, Prejmer, Valea Viilor, Alma Vii, Calnic, Darjiu, Bunesti, Crit, Mesendorf

6. Viziteaza un castel desprins direct din povesti, un loc magic pentru copii in Transilvania

Castelul de lut este unic in Romania, si, spre deliciul copiilor vizitatori, este situat fix in Valea Zanelor, un loc cum nu se poate mai propice pentru imaginatia tinerilor turisti. Daca nu ati fost, de neocolit pe langa Sibiu sau Transfagarasan.

>> Viziteaza Castelul de lut din Valea Zanelor

>> Mergi si la alt loc desprins din povesti, langa, Dealu Verde si casutele sale pe jumatate sub pamant

7. Un safari prin padurile dealurilor Covasnei, in cautare de mistreti si cerbi

Una din cele mai inedite experiente pe care le poti avea in Romania este la Saciova Hills, unde, cu caruta, vei porni intr-o aventura extraordinara, in cautare de mistreti si cerbi, rezindetii acestei paduri.

>> Citeste cum a fost weekendul nostru la Saciova Hills, si ce am vizitat in zona

8. Cazeaza-te intr-o locatie cu vecini mai… neobisnuiti, o alta experienta inedita cu copiii in Transilvania

Una din cele mai inedite posibilitati de cazare din Transilvania este la Bike Check Inn, unde vecini de camera iti vor fi niste simpatici cai.

>> Citeste experienta noastra la Bike Check Inn, si ce am vizitat in jur

Tu ce experiente inedite, de neratat, prin Transilvania, cu copiii, ai recomanda?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare