Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Un weekend la Bike Check Inn, in Transilvania saseasca, in Bunesti

Revenim de fiecare data cu drag in satele sasesti din Transilvania. Linistea, mancarea buna, frumoasele case colorate sasesti, si bisericile fortificate sunt atu-uri garantate pentru un weekend intr-unul din satele aflate la in jur de o ora de Brasov. De data aceasta, intr-un weekend cu vreme capricioasa de martie, am ales sa experimentam viata la tara cu copiii in satul Bunesti, la o pensiune pe care ne-o doream demult sa o vedem: Bike Check Inn. Si pe langa tot ceea ce inseamna un weekend intr-un sat din aceasta zona, am primit si o experienta inedita cu camera in care am fost cazati. Si va povestesc imediat ce si cum!

Una din cele mai inedite experiente de cazare o poti avea la Bike Check Inn

Va povesteam anul trecut de Saciova Hills, si o experienta inedita pe care o poti avea acolo, in cautarea mistretilor prin padurile din Covasna. Iar de data aceasta va povestesc tot despre o intalnire cu animale, fascinanta pentru copii: de data aceasta, la Bike Check Inn, vecini de camera ne-au fost niste caluti.

>> Rezerva si tu o asemenea experienta inedita de cazare, la Bike Check Inn

Da, una dintre camerele pensiunii este chiar in… grajd. Vine cu cateva dezavantaje, cu siguranta nu este o camera de hotel de 5 stele, desi are toate facilitatile de care ai nevoie. Un pic de… miros de la vecini va intra in camera cand deschizi usa, dar bucuria de a ii vedea pe cai din pat, dis de dimineata, sau seara inainte de culcare, a fost o distractie mai buna decat desenele animate pentru copiii nostri.

Dar toate camerele au personalitate la Bike Check Inn. Prietenii nostri au avut apartamentul de deasupra camerei de luat masa, si lumina intra minunat prin geamurile mari ale mansardei.

Curtea a fost cand acoperita de zapada proaspata cazuta peste noapte, cand cu iarba verde, asa cum se intampla in zilele „Babelor” de la inceput de martie, dar mereu copiii au gasit-o perfecta pentru alergat dupa mingi si frisbee, alaturi de cateii casei.

Jocurile i-au asteptat si inauntru, in living-ul comun; seara cand ii lua frigul afara intrau sa picteze si sa coloreze la caldura semineului.

E micul dejun gata deja?

>> Rezerva si tu o asemenea experienta inedita de cazare, la Bike Check Inn

Ce poti face in Bunesti, Transilvania, si imprejurimi

Viziteaza biserica fortificata din Bunesti

Am pornit agale pe jos, de la Bike Check Inn pana la vechea si impozanta biserica a satului. In Bunesti, ca in toate satele sasesti, viata comunitatii se invartea in jurul bisericii fortificate, unde oamenii se refugiau in caz de pericol, unde comunitatea asculta slujbele duminicale, si unde proviziile de mancare erau adapostite.

Am avut un ghid din partea locului care ne-a purtat cu povesti prin toata istoria sasilor din Bunesti, si apoi am putut admira pe indelete interiorul colorat al bisericii, sculpturile vechi in lemn ce decoreaza altarul.

Da o fuga si pana in Viscri, satul invecinat

Am revenit iar in Viscri, cu acelasi program ca data trecuta: o vizita la Biserica fortificata si un pranz la Viscri 32. Biserica din Viscri, din secolul XIII este una din cele 7 biserici fortificate din Transilvania inscrise in UNESCO. Fata de data trecuta cand am vizitat Biserica fortificata de la Viscri, am descoperit acum noi camere introduse in circuitul turistic, in zidurile sale groase, inclusiv o expozitie de cahle de la Sobe Medias.

Decoratiuni pline de personalitate la Viscri 32:

Dupa masa de la Viscri 32, am profitat de timpul extra la dispozitie si ne-am plimbat agale pe strazile neasfaltate ale satului, pe langa casele vechi frumos si colorat decorate, dar si pana la casa cumparata de Printul Charles.

La intoarcerea in Bunesti si Bike Check Inn am oprit pentru a admira si unul din stalpii de marcaj ai Via Transilvanica, ce trece pe aici, prin satele sasesti.

In apropiere mai poti vizita Bisericile fortificate din Mesendorf or Crit. Chiar exista si un traseu special de bicicleta pana in Crit (unde noi am poposit la alta pensiune frumoasa, Casa Kraus, in vara trecuta).

In drum inapoi spre Bucuresti de la Bike Check Inn am oprit la o corabie in mijlocul muntilor

Drumul de la Bunesti inapoi spre Bucuresti iti poate oferi numeroase locuri bune de popas, mai ales avind in vedere ca dureaza peste 4 ore. Intai vei zari silueta impunatoare a Cetatii Rupea, la care daca nu ai oprit pana acum iti recomand sa o faci, privelistea de pe zidurile ei batrane este impresionanta. Feldioara este alta cetate la care merita oprit, sau, daca nu, Brasov ofera numeroase distractii si atractii pentru intreaga familie.

Intai am facut un stop in Hoghiz. Micul sat transilvanean ascunde multe minunatii: biserici ale mai multor religii reprezentive in zona, printre care si nelipsita Biserica fortificata, dar si trei castele: Kalnoky, Haller si Guthman-Valenta. Pe acesta din urma, Castelul Ghuthman-Valenta, o constructie maiestoasa din secolul XVI, acum insa ruina intr-un stadiu avansat de degradare – este interzis accesul inauntru- am oprit noi sa o admiram.

Stiati ca din Hoghiz, in conditii meteo bune, se pot vedea crestele Fagarasului?

Pentru un pranz tarziu, de data aceasta am ales sa oprim la o corabie intre munti. Complexul de lacuri Dumbravita, in apropiere de Brasov or Feldioara, supranumit si „Delta din Carpati” este in administrarea Doripesco, care de curand, pe langa restaurantele si pensiunile deja detinute, au construit in apropierea apei, la poalele Bucegi-lor, o corabie imensa, ce adaposteste un restaurant cu specialitati pescaresti, realizate dupa retete traditionale din Tara Barsei. In plus, terasa de sus, cu carma si catarg, a fost locul preferat pentru copii, implicati imediat intr-o aventura cu pirati.

Cam asa s-a incheiat weekendul nostru de primavara timpurie prin Transilvania. Ce alte pensiuni faine ne mai recomandati prin satele sasesti? Mai jos v-am pregatit si eu o lista cu alte recomandari de cazari faine, si sate sasesti cu biserici fortificate ce te asteapta la o plimbare.

>> Rezerva si tu o asemenea experienta inedita de cazare, la Bike Check Inn

Ce alte sate si biserici fortificate sa vizitezi, aproape de Bike Check Inn, Bunesti si Brasov?

>> Biserica fortificata Mesendorf, si Mesendorf Gasthaus

>> Casa Kraus, intre zidurile Bisericii fortificate din Crit

>> Biserica fortificata Prejmer, inscrisa in UNESCO

>> Viscri si Saschiz, doua minuni transilvanene

>> O duminica in Viscri, cu pranz delicios

>> Harman, o superba biserica fortificata, foarte aproape de Brasov

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare