Sus
  >  Descopera Romania   >  Bucuresti si in jurul sau   >  In cautarea de graffiti si picturi murale in Bucuresti

De ceva vreme murale superbe si graffiti colorate au aparut pe strazile din Bucuresti. Este un fenomen foarte indragit si popular si in alte tari (recent am admirat in Aruba un oras intreg plin de graffiti, fiecare casa fiind astfel decorata cu cate o pictura murala), iar noi suntem mereu dornici sa admiram cate un nou graffiti ce apare prin orasul nostru.

>> Citeste si despre alte locuri frumoase in care te poti plimba prin Bucuresti

Cele mai cunoscute si frumoase graffiti-uri din Bucuresti, admirate de noi

Un graffiti foarte popular pe instagram este cel de pe strada Eremia Grigorescu, iar altele mai noi au aparut pe Bulevardul Dimitrie Cantemir (doua pe peretii laterali ai unor blocuri inalte) or pe Soseaua Stefan cel Mare. Cunoscute sunt si cele de la Gradina Cinema Capitol, cel inspirat de operele lui Brancusi or de langa cafeneaua Beans and Dots. Si blocuri inalte de pe Bulevardul Cantemir au primit noi culori, dar si o sumedenie de pereti de pe Calea Victoriei au in ultima perioada o noua infatisare.

Strada Eremia Grigorescu.

Bulevardul Dimitrie Cantemir si blocurile sale pictate.

Un Dracula bea bere pe un perete pe Stirbei Voda, langa Sala Palatului.

Graffiti-urile colorate ce inconjoara cafeneaua Beans and Dots, langa Cismigiu

Coloanele colorate ale pasajului de vizavi de Sala Palatului, ce transmit optimistul mesaj „Hope for Bucharest”. Vezi mai multe poze aici.

Intrarea catre Deschis Gastrobar are o noua infatisare. Iar sus pe acoperis ai una din cele mai simpatice terase din Bucuresti.

Pe strada Grigore Cobalcescu, aproape de intersectia cu Stirbei Voda

Un mic gang de pe Calea Victoriei, ce duce la cateva magazine cu aer de odinioara

In Bucuresti puteti gasi cateva graffiti inspirate de Brancusi. Acesta este in apropiere de Piata Spania si Calea Stefan cel Mare.

O cafenea colorata, pe Dacia.

Un vultur pe Calea Victoriei.

Aproape de Institutul de Matematica, afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul.

Aproape de Calea Dorobanti, pe strada Craciun, vei gasi o interpretare mai ….deosebita a povestii Alba ca Zapada si cei 7 pitici

Strada Arthur Verona din Bucuresti, acolo unde artistii murali au liber la graffiti cat mai colorate si expresive

An de an, strada Arthur Verona isi schimba infatisarea, artistii urbani reimaginind culorile strazii. Si noi revenim cu drag, pentru a admira noile graffiti-uri si picturi murale. Vezi in articolul acesta cum isi modifica strada Arthur Verona culorile si desenele, inclusiv varianta cu masca, din anul pandemiei, 2020.

Statii de metro cu culoare

Orasul M se numeste proiectul, si isi propune sa coloreze statiile de metrou, si sa aduca arta aproape de oamenii care se misca prin oras prin subteran. Prima statie din proiect a fost Timpuri Noi, a urmat Izvor si apoi Piata Romana.

Murale, graffiti, si instalatii artistice la statia de metrou Piata Romana, in centru de Bucuresti.

Pasajele supraterane din Bucuresti, arta urbana

De ceva vreme, stalpii ce sustin pasajele rutiere supra terane din Bucuresti au o infatisare mai colorata si mai expresiva. Noi am mers si am admirat pe jos pasajul Mihai Bravu, pe care l-am fotografiat pe indelete, dar, din masina, admiram cu drag de fiecare data cand trecem pe langa zona Regiei, pasajul nou peste caile ferate.

Graffiti la muzeu! De neratat, pe scarile de la MNAC

Un proiect interesant a fost realizat acum cativa ani la MNAC: scarile de incendiu au fost pictate de o sumedenie de artisti in graffiti expresive, care mai de care mai colorate. De neratat, ca si intreg muzeul de altfel. Noi revenim sezonier, de fiecare data cand isi schimba expozitiile temporare.

Scarile colorate din Bucuresti

Cateva scari de acces sunt opere de arta cu adevarat in Bucuresti. Una dintre ele are chiar rang de strada: strada Xenofon, pe care curge static, pictata, o cascada. Alta scara decorata si colorata este una mult mai ascunsa, o scara ce urca pe Dealul Mitropoliei printre case vechi. Merita efortul sa o cauti!

O scara pictata mai recent, scara adiacenta Parcului Romniceanu, in Cotroceni, a starnit chiar si ceva controverse, datorita culorilor sale, dar are un nume tare vesel: Scarile fericirii.

In jurul parcului Romniceanu din cartierul Cotroceni mai puteti admira si alte graffiti colorate.

Voi ce graffiti sau locuri pline de culoare ati mai gasit prin Bucuresti?

>> Citeste si despre alte locuri frumoase in care te poti plimba prin Bucuresti

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare