Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Iasi si un weekend de plimbari cu copiii

Un weekend de decembrie fara plan ne-a indemnat la o vizita cu copiii in capitala Moldovei, Iasi. Am luat zbor ieftin si cu orar convenabil cu Blue Air, si in nici mai mult nici mai putin de 35 de minute din Bucuresti ne-am regasit in patria lui Stefan cel Mare, Ion Creanga sau Mihai Eminescu. A doua oara am revenit cu copiii in pandemie in Iasi, tot intr-un weekend rece, de Martisor de data aceasta. Mai jos tot ce am vazut noi in aceste doua excursii, prin Iasi. Iar ca recomandari de excursii de o zi in jur prin Moldova, va povestim despre un Traseu printre conace si castele si despre o zi la Targu Neamt.

Prima vizita cu copiii in Iasi: Bojdeuca lui Ion Creanga

Copiii au adormit ascultind Punguta cu doi bani, si s-au trezit citind Fata babei si fata mosneagului, pentru ca primul obiectiv vizitat sambata dimineata a fost Bojdeuca lui Ion Creanga, care le-a placut ca este o casuta mica-mica, si de unde si-au cumparat cateva carti de povesti.

Palatul Culturii, simbolul Iasi-ului, o vizita frumoasa cu copiii

Urmatorul (si principalul) punct in planul nostru turistic in Iasi a fost recent renovatul Palat al Culturii, o cladire superba si impresionanta, care acum adaposteste cred 4 muzee mai mari, si cateva expozitii temporare. Noi am ales sa vizitam Muzeul etnografic, si apoi, doar eu cu Lucas, am urcat in Turnul cu ceas (au voie doar copiii peste 6 ani, asa ca Ema a ramas cu tati prin parcul din jurul palatului).

In fata Palatului Culturii din Iasi gasesti o casa cu aspect fascinant: Casa Dosoftei si coloanele sale adapostesc o colectie de literatura veche a Muzeului de Literatura din Iasi.

Teiul lui Eminescu, plimbare frumoasa cu copiii in parcul Copou din Iasi

Daca am vizitat casa lui Creanga trebuia sa trecem si pe la teiul lui Eminescu, asa ca am profitat de somnul de dupa amiaza al Emei in carut pentru a da o tura prin parcul Copou, de care ma leaga multe amintiri din copilarie (in primii ani de viata mi-am petrecut multe vacante la bunici, in Iasi).

Lacul Ciric, plimbari in natura la 5 minute de centrul Iasi-ului

Locul preferat de agrement al iesenilor, pentru o iesire vara la gratar, la piscina or la terasa, lacul Ciric, este iarna un loc perfect de plimbat pe langa apa inghetata. Am petrecut si noi o ora prin padurea ce inconjoara lacul, pe la locurile de joaca si pe pontoanele si podurile amenajate.

Iasi de sus, si un restaurant bun

Ne-am inceput vizita, admirind Iasi-ul de la inaltime, de la restaurantul Panoramic aflat la etajul 13 al hotelului Unirea din centrul orasului.

Alte recomandari de restaurante in Iasi, potrivite de mers cu copiii

Fenice Palas este un restaurant in complexul nou de restaurante din spatele Palatului Culturii si a mall-ului Palas, cu interior elegant si specific libanez. Este impresionanta si colectia de vinuri, servind inclusiv vinuri libaneze. Tot in aceasta zona, la Bistro Moo, te poti bucura de ambianta casual. Noi am testat inghetatele si prajiturile cheesecake.

Daca vrei o experienta fine dinning, cu specific international, nu exista o varianta mai buna decat Toujours, unde poti gusta, in aceeasi cina, preparate asiatice si deserturi cu aroma de levantica si inspiratie frantuzeasca. Diminetile insa le-am inceput la Cafeneaua Piata Unirii, intr-un decor fascinant, cu omlete delicioase si cafea buna.

Ultimul pranz inainte de a porni spre aeroport l-am mancat la Little Texas, atrasi de ambianta restaurantului si, mai ales, de locurile de joaca. Din pacate, locul de joaca de afara era inchis, dar copiii s-au distrat in voie in cel de la etajul 1, indoor.

Grand Hotel Traian, nopti cu parfum de alta data in centrul orasului Iasi

Ne-am cazat la Grand Hotel Traian, un hotel elegant si somptuos, construit dupa planurile lui Gustave Eiffel, renovat cu mult gust. Am stat intr-un apartament mare, cu balcon ce dadea inspre Piata Unirii, si camera, decorata cu ceas cu pendula, penita cu calimara si tot felul de alte detalii, i-a fascinat pe copii.

>> Rezerva si tu un weekend la Grand Hotel Traian in Iasi

>> Alte optiuni de hoteluri in Iasi

>> Rezerva si tu un weekend la Grand Hotel Traian in Iasi

>> Alte optiuni de hoteluri in Iasi

Cam acestea sunt locurile pe care noi le-am admirat intr-un weekend in Iasi cu copiii. Inca pe lista noastra: Sala Pasilor Pierduti, pentru a admira picturile lui Sabin Balasa si Biblioteca Tehnica, inchisa din pacate in weekend.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare