Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost cu copiii la Pastravaria Zavoi in Arges

Cautind eu idei despre ce mai putem face un weekend in apropiere de Bucuresti, am dat peste un loc tare simpatic: Pastravaria Zavoi, cu casute „A frame” pe malul unui lac micut, in apropiere de Curtea de Arges si de Cetatea Poenari, Barajul Vidraru si intrarea pe Transfagarasan. Si nu am ezitat sa rezerv aici o noapte, cu copii

>> Rezerva si tu un weekend la casutele de la Pastravaria Zavoi

Cum e cazarea la Pastravaria Zavoi?

Noi am inchiriat doua casute, dintre cele de tip „A frame”. Daca sunteti doar cu un copil (sau cu doi copii mai mici), va pot pune un pat extra. Se construiesc acum si cateva casute de alta structura, mai scandinava in design, probabil vor fi gata pana la vara. Camera e simpla, cu geamuri mari inspre lac, si dragut decorata, si a fost tare simpatic lacul in nuante de roz, la rasarit sa il zarim pe fereastra. Singura problema a fost un pic frigul, la jumatate de martie temperaturile ajungeau la sub 0 grade noaptea la poalele muntilor, si podeaua era rece. Sub plapuma era insa bine, si am dormit neintorsi fara probleme. Recomand pentru cei mai sensibili la frig sa astepte pana temperaturile cresc peste 15 grade, cel putin, incalzirea in casute facindu-se cu aer conditionat (la cerere insa se pot oferi si calorifere electrice, am aflat la plecare).

Ce mai poti face la Pastravaria Zavoi, cu copiii sau fara?

Copiii s-au bucurat la maxim de locul de joaca, si au admirat ratele de pe lac. Multa lume era insa venita la pescuit, in lac. Pe partea opusa a lacului este amenajat restaurantul, cu terasa mare, foarte dragut si cu mancare buna, iar vara poti inchiria hidrobiciclete si se amenajeaza si o tiroliana.

Ce poti vizita in jur?

La doi pasi este Curtea de Arges, cu o sumedenie de obiective ce iti povestesc de Tara Romaneasca si domnitorii sai. Apoi in douazeci de minute ajungi la Cetatea Poenari, unul din cele mai importante obiective turistice din Arges, si inca cativa kilometri la Barajul Vidraru si, continuind pe Transfagarasan vei ajunge de partea cealalta a muntilor, in zona Sibiu. Ai grija in acele zone la ursi!

>> Rezerva si tu un weekend la casutele de la Pastravaria Zavoi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare