Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Locuri secrete in Bucuresti: Scara ascunsa cu picturi care urca Dealul Mitropoliei

Continuam sa exploram locuri cu personalitate la pas prin Bucuresti, in incercarea de a ii mai afla dintre secrete urbane bine ascunse, si de a gasi locuri frumoase (si instagram-abile, cum se numesc mai nou).

Xenofon este singura strada in trepte din Bucuresti, dar nu este insa singura scara cu personalitate (si picturi) de la noi din oras. Undeva la baza Dealului Mitropoliei, printre case vechi pline de personalitate, gasesti (cu greu, inghesuita intre o poarta si un garaj) o alta scara cu aer misterios.

De data aceasta nu are nume si rang de strada, dar compenseaza prin mult farmec. Scara care ajunge din strada Ienachita Vacarescu pana sus langa clopotnita Mitropoliei, se strecoara printre case si urca dealul in ritm alert si trepte un pic abrupte (care poarta semnele timpului trecut de cand au fost construite).

Casele de pe marginea scarii au porti si curti care dau in balustradele scarii, incat poti avea senzatia chiar ca esti un musafir nepoftit in casa altcuiva (dar nu esti totusi). Iar scara iti ofera si doua surprize vizuale. Partea de inceput pastreaza balustrada originala, cu elemente decorative deosebite, iar pe la jumatate, doi pereti laterali ai ei poarta doua picturi superbe, infatisindu-le in culori vii pe Margareta Paslaru si Anda Calugareanu.

In aceasta mini expeditie urbana am fost impreuna cu Ema, care a fost fascinata de desenele colorate cu cele „doua doamne”, de cerculetele care decoreaza scara, de urcatul in sine al treptelor, dar si de multimea de porumbei din jurul zidurilor de caramida ale clopotnitei de pe Dealul Mitropoliei.

Dupa strada Xenofon, si scara secreta care urca pe Dealul Mitropoliei, vara aceasta am misiunea de a mai explora, impreuna cu Lucas si Ema, si alte locuri cool , secrete si ascunse ale Bucuresti-ului. Stay tuned!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare