Sus
  >  Descopera Romania   >  O fuga la Marea Neagra: Linistita plaja Agigea

La doar cativa kilometri de Constanta si aglomerata Mamaia, si inainte de statiunile din sud, pline ochi de turisti si ele toata vara, este Agigea si plaja sa, mic orasel linistit, pe malul marii. Si in golfuletul de sub case, ce adaposteste o plaja draguta, sunt acum 2 terase, 2 cherhanale, care te imbie la un pranz linistit, cu vedere la albastrul marii, combinat eventual cu o plaja pe sezloangele de lemn puse de ambele restaurante la dispozitia clientilor.

 

La ce restaurante mananci in Agigea langa plaja?

Prima la care am ajuns, intr-un noiembrie foarte insorit, a fost Pescaria lui Matei, de altfel prima deschisa aici, care a intrezarit potentialul fantastic al locului. Cu geamuri mari de sticla (e deschis tot anul inauntru), terasa ampla, o plaja cu beculete, bancute si loc de joaca, m-a fermecat din plin. Unde mai pui decorul haios, de pescarie, si bancurile de pe servetele, totul a mers la fix pentru o atmosfera foarte placuta.

Mai recent deschisa, langa, chiar pe marginea golfuletului Agigea, este o alta pescarie, Golful Pescarilor. Meniul este similar, insa privelistea diferita, deoarece te uiti „inspre partea cealalata” a orasului, direct inspre plaja rotunda a micului golf, pe care sunt puse si sezlonguri, si care pare perfecta de o balaceala cu copiii. Meniul este similar la ambele restaurante, cu preparate preponderent din peste. Ce mi-a placut aici cel mai mult insa a fost muzica live, pe o mica scena in mijlocul terasei.

Pe seara, decorul cu multe luminite creaza o atmosfera perfecta pentru o cina romantica la malul marii.

Ambele restaurante sunt deschise tot anul, deci poti veni sa te bucuri de mare chiar si pe frig, si constantenii o fac in numar mare in weekend toata iarna, astfel incat oricind ai vrea sa vii la Pescaria lui Matei sau la Golful Pescarilor , pe plaja din Agigea, este bine sa iti faci din timp rezervare.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare