Sus
  >  Calatorii cu copii   >  La pas prin Bucuresti: Strada Xenofon, singura strada in trepte sau singura cascada din oras?

Strada Xenofon, lunga de 100 de metri, are insa alte atribute care o fac unica in capitala: este singura strada in trepte, ajunge dupa 70 de scari la cel mai inalt punct al Bucuresti-ului (dealul Filaret, unde te asteapta Palatul Suter, acum hotel Carol) si este in acelasi timp si cea mai stramta strada de la noi din oras. Si unul din locurile cele mai cu personalitate (si instragam-abile) din Bucuresti.

Strada Xenofon din Bucuresti, obiect de arta

Acum cativa ani, strada a devenit si obiect de arta, fiind pictata de artista Eva Radu cu cele mai reprezentative cladiri ale Bucuresti-ului. In 2015, aceeasi pictorita a schimbat fata strazii cu un nou proiect, Cascada, iar acum, pe treptele strazii Xenofon curge zglobiu o cascada montana.

Auzind ca pictura s-a cam tocit, si fiindu-mi teama ca va fi schimbata, ne-am dus intr-o sambata ramasi acasa sa ne fotografiem pe treptele singurei cascade din Bucuresti.

Strada Xenofon este in vecinatatea parcului Carol, asa o poti „combina” cu o plimbare pe frumoasele alei si o vizita la Monumentul Eroilor.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare