Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Ce poti vizita pe langa Brasov

Brasov este unul din cele mai frumoase orase din Romania, cu Biserica Neagra, Promenada de sub Tampa, Centrul Vechi si Turnul Sfatului ca unele dintre atractiile cele mai cunoscute. In plus, Brasov iti ofera o sumedenie de atractii pentru copii, despre care am povestit pe larg. Iar daca ai mai multe zile la dispozitie, zonele imediat inconjuratoare sunt absolut incantatoare! Deci hai sa vedem, ce poti vizita, face, vedea, in jurul Brasov-ului?

Urca pe muntii din jur

Brasov este in primul rand un oras intre munti, asa ca poate cel mai potrivit lucru pe care il poti face este sa urci pe unul din muntii inconjuratori. Fie ca este vorba de muntele chiar din oras, Tampa, pe care poti urca chiar si cu telecabina, pe Piatra Craiului (macar si pana la Plaiul Foii) sau din Poiana Brasov pe Postavarul, din Sacele pe muntele Bunloc or din Codlea pe Magura, vei avea o zi plina de aer curat si miscare. Iarna, in Poiana Brasov ai cea mai mare retea de partii din Romania! Iar daca nu schiezi, chiar si iarna poti face drumetii sus pe munte deasupra Poienii Brasov, urcind cu gondola or cabina. Peisajele vor fi feerice!

Viziteaza biserici fortificate

La mica distanta de centrul Brasovului poti vizita o sumedenie de superbe biserici fortificate din Transilvania, printre care si trei din cele inscrise in UNESCO sunt aproape: Prejmer, Saschiz si Viscri. Nu rata nici altele precum cele din Harman, Cristian or Codlea, Crit or Mesendorf, toate sunt absolut minunate si o placere sa le vizitezi.

Mergi la cel mai frumos vulcan din Romania

Vulcanul Racos este unul din locurile mele preferate de la noi din tara. Si pe buna dreptate, este cel mai spectaculos vulcan din Romania. Langa poti admira Lacul de smarald si coloanele de bazalt or Castelul Racos.

Cazeaza-te la un conac sau castel

In special in Covasna, dar si in celelalte regiuni din prejurul Brasov-ului, ai cateva bijuterii nobile in care te poti caza, la alegere, pentru experiente deosebite. Cateva recomandari testate de noi, nu foarte departe de Brasov: Castel Daniel, Conacul Benke, Conacul Ambient, Saciova Hills, Domeniul Zabala.

Merci pe culoarul Rucar-Bran, prin unele din cele mai frumoase sate din Romania

Culoarul Rucar-Bran te trece printre unele dintre cele mai frumoase sate din Romania, loc de plimbare printre dealuri verzi, cu privelisti catre Bucegi si Piatra Craiului. Am povestit mai demult despre cazari faine si activitati pe culoarul Rucar-Bran, te invit sa citesti. Tot pe Rucar Bran gasesti si o cazare complet neobisnuita, la glamping-ul Ursa Mica.

Mergi prin canioane si chei superbe, accesibile usor intr-o excursie de o zi din Brasov

Zona montana inseamna si multe canioane si chei. Doar de 3 va amintesc aici: Canionul 7 scari, Cheile Varghisului sau Cheile Rasnoavei.

Viziteaza cetati si castele in apropiere de Brasov

Imediat in vecinatatea Brasovului ai cel mai faimos castel din Romania, a carui faima se intinde pana peste hotare: Castelul Bran. Tot foarte aproape, alte cetati faine te asteapta sa le explorezi: Cetatea Fagaras, Cetatea Feldioara, Cetatea taraneasca Saschiz sau Cetatea Rasnovului.

Mergi pe Valea Prahovei

Al doilea drum turistic la care ai acces din Brasov este Valea Prahovei si salba sa de statiuni numai bune ca baza pentru drumetii montane. Citeste despre ce drumetii poti face cu copiii pe Valea Prahovei. Iar daca vremea nu e favorabila pentru trasee montane, am cateva recomandari despre ce poti face prin Busteni or Sinaia.

Viziteaza Tara Fagarasului, Tara ovazului, Tinutul Conacelor or Tara Barsei, zone frumoase din jurul Brasov-ului

Tara ovazului (Haferland) este zona saseasca dintre Rupea si Sighisoara, si ascunde multe comori, si te invit sa citesti despre ce poti face intr-un weekend la Mesendorf, Bunesti or Crit, trei frumoase sate sasesti, rapid accesibile din Brasov. Apoi, tot la distanta mica de orasul dintre munti poti ajunge in Tara Fagarasului, destinatia anului 2020 in Romania. Judetul vecin, Covasna, poarta numele de Tinutul Conacelor, si nu degeaba. Poti vedea peste o suta de astfel de frumoase cladiri nobile. Iar Brasov este capitala Tarii Barsei, unde poti vizita sate si orase faine precum Codlea or Cristian.

Petrece un weekend langa Brasov intr-o cabana sau lodge de vanatoare

Nu, nu incurajez la vanatoare, de altfel o activitate cu care nu sunt pe aceeasi lungime de unda. Dar asa numitele „cabane de vanatoare”, fie ca sunt ele din vremuri aristocratice, precum Dobrica Hunting Lodge, fie din istoria mai recenta a Romaniei, din perioada comunismului, precum Kormos Residence, fosta vila de protocol, sunt locuri complet atipice, cu o atmosfera unica. Adaug la acestea si pe Saciova Hills, si a sa rezervatie de mistreti si caprioare, care se poate vizita. Toate acestea 3 recomandari se gasesc in Covasna, la maxim 1h30 de Brasov.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare