Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cu copiii la Dobrica Hunting Lodge, cabana de vanatoare in mijlocul padurii

In cautare de experiente interesante si deosebite la noi in tara am ajuns sa ne cazam un weekend in mijlocul padurii, la o cabana de vanatoare cu aer aristocratic, Dobrica Hunting Lodge. Intr-o poiana, la 6 km de cel mai apropiat sat, Bixad, este chiar la granita dintre Covasna si Harghita, si o noapte aici este o aventura in sine, mai ales daca calatoresti impreuna cu copiii, ca noi.

Cum au fost noptile si zilele petrecute la Dobrica Hunting Lodge cu copiii?

Serile sunt superbe la Dobrica Hunting Lodge. Intreaba cabana va fi luminata de zeci de lumanari peste tot, dar si de un foc in semineul grandios din living. Afara poti face gratar, dar si foc de tabara. La asfintit iti pot aparea pe neasteptate vulpi si caprioare in curte, dar fii atent totusi ca sunt si multi ursi in zona, deci nu te aventura prea departe de cabana pe inserat.

Dar statul intr-un loc ca de basm vine cu avantaje, insa si cateva neajunsuri. Cabana Dobrica este alimentata prin panouri solare cu curent, asa ca acesta, ca si wifi-ul, va fi prezent doar ziua, si in special in zilele insorite. Apa calda insa vei avea via un boiler alimentat de acumulatori, iar caldura de la sobele de teracota din fiecare camera. Iar bucataria este dotata cu un aragaz cu butelie de gaz, asa ca pentru un weekend de aventura vei avea practic tot confortul.

Nu doar locatia este inedita la Dobrica Hunting Lodge, ci si trecutul sau artistocratic, fiind cabana de vanatoare a familiei nobile Mikes, cea care are si Domeniul Zabala (pe care l-am vizitat acum cativa ani), iar decoratiile si mobilierul, si ambianta, sunt traditionale secuiesti si in ton cu aceasta mostenire artistocratica a locului.

Copiii au fost incantati de focul in semineu, dar si de focul de tabara din fata cabanei, de zburdatul prin curte, dar cel mai mult i-a entuziasmat zaritul de animale salbatice imprejurul nostru, timp de un weekend am vazut nenumarate caprioare, vulpi si mici rozatoare. Din fericire, nu ne-am intalnit cu cel mai masiv locuitor al acestor paduri, ursul.

Ce poti face in jurul Dobrica Hunting Lodge?

Fa plimbari in jurul satului Bixad, printre dealurile verzi

Satul Bixad este la 6km de Dobrica Hunting Lodge, si traseul pana acolo trece printre dealuri verzi, printre poieni cu flori si peste Olt, si in plimbarea ta te vor acompania, de departe, in salturi pe campuri, caprioarele.

Descopera din minunile judetelor Covasna si Harghita

Dobrica Hunting Lodge este fix la granita dintre aceste doua judete, doua regiuni pe care noi le exploram cu drag de fiecare data cand avem locatia. Am povestit in trecut de weekendurile la Daniel Castle, Conacul Benke, Domeniul Zabala, sau Karak Chalet, cand am vizitat o sumedenie de locuri frumoase, iar de data aceasta am ales sa vizitam un loc mic, dar foarte sarmant: Dumbrava castanilor, o mica rezervatie naturala, cu castani vechi de peste 100 de ani, si o tabara de sculptura in padure, din satul Craciunel.

Piatra Singuratica, una din minunile Transilvaniei, si un hike de o zi in muntii Hasmasu Mare din Harghita

In ziua full petrecuta la Dobrica Hunting Lodge am ales sa mergem sa exploram niste munti pe care nu mai urcasem pana acum, muntii Hasmasu Mare din Harghita, la o ora de cazarea noastra, pentru a face un hike pana la una din minunile naturale ale Transilvaniei, Piatra Singuratica, drumetie despre care puteti citi aici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare