Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Escala in Istanbul: Pranz la Nusr Et in Grand Bazar si la pas prin Sultanahmet

Daca tot am ajuns in toamna aceasta de 4 ori prin Istanbul pentru cate o zi, sa va mai povestesc idei despre ce poti face intr-o escala de jumatate de zi-o zi de la IST. Idei povestite saptamanile trecute includ un mic dejun pe malul Marii Negre sau o plimbare pe faleza Uskudar in partea asiatica, admirind Turnul Fecioarei. Azi vin cu o alta idee: pranz la celebrul Nusr Et in Grand Bazar, si apoi cat iti mai ramane timpul, la pas prin Sultanahmet, pe langa Moscheea Albastra si Hagia Sofia.

Pranz la Nusr Et in Grand Bazar

Am coborat infometati din avionul ce ne-a adus de la Tirana in Istanbul, asa ca direct la Nusr Et din Grand Bazar ne-am dus. Restaurantul axat pe vita este celebru mai ales pentru show-ul care il face din servirea mancarii, dar noua ne place friptura lor, asa ca pentru ea ne ducem. Dar la o prima experienta impresioneaza si show-ul, si recomand. Pre-pandemie era necesara rezervare, locatia din Grand Bazar nefiind foarte mare, dar de data aceasta, doar 2 persoane, am gasit la fata locului masa.

Plimbare pe galeriile din Grand Bazar

Am continuat un pic pe galeriile din Grand Bazar. Dupa experientele agasante din bazarele egiptene, turcii mi s-au parut suspect de indiferenti la a atrage cumparatori la ei in magazin. si noi doar ne-am plimbat, si am facut cateva poze. Nu aveam chef sa cumparam ceva, pentru ca aveam in plan in continuare sa ne mai plimbam ceva prin centrul Istanbulului.

La pas printre Moscheea Albastra si Hagia Sofia

Ne-am bucurat apoi de soarele din Turcia luind la pas centrul vechi al orasului, pe langa Moscheea Albastra (in renovare, nu poti vedea aproape nimic decat fatada exterioara), si Hagia Sofia (pe care am mai vizitat-o si nu m-a tentat acum, redevenita moschee).

Cat de repede ajungi de la noul aeroport IST in Sultanhamet?

Desi nu e asa aproape de centrul orasului ca vechiul Ataturk, de la IST la Grand Bazar faci undeva la 50 de minute cu masina, asa ca dupa ce ne-am saturat de plimbat, si se apropia ora zborului nostru spre casa, am cules un taxi si dusi am fost spre avion!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare