Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Escala de o zi in Istanbul: In Asia pe faleza Uskudar si la Turnul Fecioarei

Daca saptamana trecuta v-am dat ideea unei vizite pe malul Marii Negre, la nici 20 de minute de aeroportul IST, daca ai o escala de cateva ore in Istanbul, si acum cateva luni v-am povestit despre o noapte pe Bosfor, azi vin cu o noua idee de a petrece o escala de cateva ore prin orasul de pe doua continente, de data aceasta in partea asiatica a sa: faleza Uskudar si Turnul Fecioarei!

Chiar daca noul aeroport IST este pe partea europeana a orasului Istanbul ce se intinde la granita dintre Europa si Asia, de la aeroport pana la faleza Uskudar, in Asia, faci 40-45 de minute cu masina. 

Vei ajunge astfel in unul din cele mai frumoase locuri din Istanbul, o faleza lunga, ce iti ofera privelisti ample asupra palatelor de pe Bosfor, din Galata si Besiktak, dar si asupra zonei Sultanhamet si moscheile ei.

De-a lungul falezei Uskudar te asteapta tot felul de cafenele si restaurante, astfel ca nu vei duce lipsa nici de cafea, nici de baclava.

Tot de aici poti lua, pentru cateva minute, o barcuta care sa te duca sa vizitezi celebrul Turn al Fecioarei. De-a lungul scarii care te urca in varful turnului vei citi numeroase legede si povesti asociate acestei vechi cladiri simbolice pentru Bosfor si Istanbul.

La demisolul turnului este amenajat un restaurant simpatic, si de jur imprejur, pe mica insulita pietruita ce il adaposteste, sunt panouri explicative despre Bosfor si Istanbul.

Cam aceasta a fost mica nostra plimbare asiatica, cu ocazia unui stop in Istanbul, la intoarcerea din Egipt. Cum urmeaza sa mai revenim in vechiul Constantinopol, ce alte sugestii pentru escale de cateva ore mai aveti?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare