Sus
  >  Destinatii   >  Africa   >  Cum sa treci in aceeasi zi prin 3 continente si sa vezi 3 mari

Intr-o zi 3 continente si pe malul a 3 mari? Pare irealizabil? Sau macar dificil? Nici macar! Sa va zic cum!

Te trezesti de dimineata pe malul Marii Rosii, in Hurghada, Egipt, nordul Africii, dupa un roadtrip de 8 zile printre ruine maiestuoase de pe vremea faraonilor, pe Valea Nilului. In program: plaja, corali, pestisori colorati.

Urci in avionul ce face 2 ore pana in Istanbul, si din noul aeroport IST, aflat in batrana Europa, si pana la malul Marii Negre faci maxim 20 de minute. Gasesti o gramada de statiuni aici, si restaurante chiar deasupra apei. In program: peste proaspat la restaurant, si daca esti toamna, asa ca noi, valuri furioase ale Marii Negre si dovleci peste tot. Noi am luat un mic dejun delicios la Kylios, fix deasupra valurilor, cu ocazia unei escale de cateva ore in Istanbul.

Dar stai, Istanbul este un oras peste doua continente. Nu iti ramane decat sa traversezi Podul Bosfor, peste stramtoarea cu acelasi nume, si un indicator iti va ura: Welcome to Asia. Imediat te directionezi catre marea Marmara, a carui inceput il poti admira si de pe frumoasa faleza Uskudar, sau din Turnul Fecioarei ce de atata vreme vegheaza intrarea in stramtoarea Bosfor.

Daca vrei apoi sa te reintorci in Romania, trebuie sa revii in Europa: podul Bosfor uneori este foarte aglomerat, dar ai optiunea de tunel pe sub apele Bosforului (cu plata). 

Ce spui? Ti-a placut ideea de a vizita 3 continente intr-o zi? Unde mai poti face acelasi lucru?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare