Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Escala de o zi in Istanbul: Plimbare si mic dejun pe malul Marii Negre la Kylios

Cel mai apropiat hub international de Romania este aeroportul din Istanbul, conectat cu Bucuresti prin multiple zboruri zilnice. Iar de acolo, lumea iti sta la picioare. Am zburat din Istanbul si inspre America de Sud, in Bogota, si inspre Africa de Sud or Asia. Uneori zborurile in conexiune nu se pupa perfect, si ai cateva ore la dispozitie. Din fericire, ai o gramada de optiuni pentru a petrece fain escalele in Istanbul. Recent am petrecut o noapte de rasfat pe malul Bosforului, dupa intoarcerea de la Muntele Nemrut si Sanliurfa, si iata ca la inceput de noiembrie ne-am nimerit din nou aterizind in orasul ce se intinde pe doua continente. Si am gasit un loc tare simpatic de a lua un mic dejun delicios dupa un zbor de noapte: in Kylios, pe mal de Mare Neagra cam furioasa, la 20 de minute de terminal.

Kylios, o mica statiune pe malul Marii Negre, cu plaja, valuri si multe restaurante, imediat langa Aeroportul Istanbul

Cand aterizezi sau decolezi de pe IST, de cele mai multe ori vei zari tarmul Marii Negre. Cum aveam 12 ore escala in Istanbul, am inchiriat o masina, am ochit pe harta mica statiune Kylios, si direct acolo ne-am dus. Am gasit o sumedenie de restaurante fix deasupra valurilor, ce te asteapta cu cafea turceasca, omlete, branzeturi traditionale delicioase, dulceturi si, in perioada aceasta, dovleci. La pranz daca ajungi vei manca pescaresc, marea majoritate avind mici bazinase de unde sa iti alegi direct. Noi am mancat la Kylios Balik, pe pontoane deasupra valurilor.

Apoi am pornit pe faleza, pe langa o Mare Neagra foarte furioasa (fusese furtuna in Istanbul), si am vazut-o inconjurata de stanci, diferita de alte fete ale marii noastre de acasa.

Cum ne gasim des prin Istanbul in escale, voi ce sugestii de activitati de cateva ore ori o zi mai aveti?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare