Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip de poveste prin Romania, de la Bucuresti pana in Mehedinti

Un weekend lung, cu ziua de luni libera de scoala, ne-a indemnat sa pornim la un drum mai lung prin Romania, sa mai exploram niste locuri mai indepartate de Bucuresti si ce putem ajunge in doua vineri-duminica deobicei.

Primul popas: la Casuta de Hobbit in Valcea

De cateva luni tot cautam casute de spiridusi pentru a ne caza cate un weekend, spre marele amuzament al copiilor, si ne-a reusit si in acest weekend, cazindu-ne la marginea Parcului National Cozia, la Casuta de hobbit. Citeste mai multe despre aceasta casuta de poveste si Parcul National Cozia aici.

>> Rezerva si tu cazare la Casuta de hobbit din Valcea

Sus pe munte, la Cabana Cozia

Sus pe muntii din Parcul National Cozia nu mai urcasem, si ne tentam teribil sa facem traseul de la Manastirea Stanisoara pana sus, deasupra Oltului, la Cabana Cozia. Dar fiind cu copiii, un traseu dificil si lung nu era fezabil, asa ca am ales varianta „lenesa” si am urcat, pana la cabana, cu masina, si de acolo inca putin, pana pe varf, pe jos.

De pe Valea Oltului, ne continuam roadtrip-ul pe Transalpina

Transalpina toamna iti ofera peisaje superbe si putina aglomeratie, iar un popas la Stana Stefanu pentru o portie de mancare traditionala este perfect. Am adunat aici o serie de poze de pe Transalpina.

Stop la apus in Targu Jiu

Nu eram la prima vizita in Targu Jiu, dar nu a fost degeaba, Coloana Infinitului la apus e o aparitie. In plus, copiii au avut sansa sa participe la un atelier de desen, si nu am ratat sa vedem din nou si Masa tacerii si Poarta sarutului.

O noapte boiereasca si o vizita la Podul lui Dumnezeu in Ponoare

A urmat o noapte boiereasca la Conacu Boierului din Ponoare, o cazare foarte simpatica, cu loc de joaca, mancare buna si camere decorate interesant. La cateva sute de metri este unul din monumentele naturale deosebite din Mehedinti, Podul lui Dumnezeu. Iar sus pe deal te asteapta Campurile de lapiezuri, un relief carstic atipic, sa le explorezi la pas. Am detaliat aici experienta noastra din Ponoare.

>> Rezerva si tu o noapte la Conacu’ Boierului

Trecind peste Paralela 45 in Baia de Arama

Paralela 45 este una din liniile imaginare ale Pamantului, cea care trece pe la noi prin tara. Traversarea ei este marcata in cateva locuri prin monumente si placute, unul dintre acestea fiind in traseul nostru de roadtrip din acest weekend, in localitatea Baia de Arama.

Prin Cheile Sodoholului, la plimbare

Urmatoarea noastra oprire ar fi fost la Manastirea Tismana, dar Muzeul tezaurului este inchis din motive pandemice, asa ca ne-am dus intins la Cheile Sodoholului pe drumul nostru de intoarcere la Bucuresti. 10km de drum, printre pereti inalti si abrupti de stanca, sunt o aparitie. Plus, poti vizita cateva grote, si daca ai curaj, practica escalada.

Padurea colorata din Gorj

Ultimul popas in acest roadtrip prin Romania din Bucuresti pana in Mehedinti a fost la Padurea Colorata, situata pe drumul ce uneste Targu Jiu de Valcea, un manifest artistic anti defrisare.

Si apoi, dupa 3 ore de, de ce sa nu recunoastem, trafic nu foarte placut, am revenit pe meleaguri bucurestene. Data viitoare vrem sa exploram mai mult Mehedinti!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare