Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Transalpina si peisajele sale fabuloase toamna

Am pornit de pe Valea Oltului, dupa un weekend insorit in Valcea in Parcul National Cozia, si am urcat inspre Voineasa, si de acolo mai sus, pana am intrat pe Transalpina, dupa Obarsia Lotrului. Nu suntem la prima trecere pe acest frumos drum prin munti de la noi din tara, dar e prima oara in octombrie, si ne-a placut sa vedem zonele golase de la 2000 de metri in culori mai sterse, de toamna.

Escale cu mici drumetii din loc in loc pe Transalpina

De fiecare data cand s-a putut am oprit si ne-am plimbat in jur, pentru a admira privelistile mai pe indelete. Din pacate pe Transalpina nu sunt trasee marcate, si sincer nu inteleg de ce nu. Privelistile sunt fabuloase in toate directiile, si platouri si vai ar oferi material bun pentru trasee organizate (si poate astfel nu ar mai lua-o cu masini de teren off road random oamenii).

Pranz pe Translapina la Stana Stefanu

Cel mai mare popas a fost cel de pranz, la Stana Stefanu, un loc care ne-a surprins. In unul din punctele cele mai inalte ale Transalpinei, Stana Stefanu te asteapta cu niste preparate deosebite, pastorale: tocan de oaie, branza cu ceapa si un bulz extraordinar. La desert ne-au oferit niste clatite pufoase, cu gem de prune, si un suc din sirop de muguri de brad. Spre marea incantare a copiilor, este organizat si un mic muzeu, dar si te poti transforma pentru o poza in cioban, o incantare pentru cei mici sa testeze hainele grele de blana de oaie.

Rânca de sus, si o plimbare in jurul Vf Papusa

Cel mai accesibil varf de peste 2000m din Romania este Vf Papusa, cel ce vegheaza deasupra statiunii de ski (construita haotic) Rânca, unde se termina telescaunul ce deserveste una dintre partiile de aici. Este interzisa urcarea iarna pe varf, dar vara este un urcus de 30 de minute de unde poti parca masina venind pe Transalpina. De sus ai panorame largi cu Rânca, si muntii tranzitati de Transalpina. La baza varfului Papusa, inspre Ranca, este un mic adapost cu un altar organizat inauntru.

Citeste si despre Transfagaras si Transbucegi.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare