Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  O noapte in Istanbul pe Bosfor, la Çırağan Palace Kempinski

La intoarcerea din fantasticul roadtrip intre Muntele Nemrut si Sanliurfa am poposit pentru o noapte in Istanbul. Si am infaptuit o dorinta mai veche, aceea de a dormi fix pe marginea stramtorii Bosfor. Am ales Çırağan Palace Kempinski, care are in componenta un frumos palat otoman datind din secolul al XIX-lea.

Rasfat pe malul Bosfor-ului in Istanbul

Un deliciu dupa cateva zile de umblat cate 20 de kilometri pe zi in caldura din sud-estul Turciei, Çırağan Palace Kempinski are o frumoasa piscina infinita, cu vedere la apa Bosfor-ului. In plus, e si un pic incalzita, asa ca, chiar daca am prins o vreme innorata in Istanbul, ne-am putut balaci dupa pofta inimii.

Bosfor Grill este locul de luat cina chiar pe malul apei. In functie de unde stai vei admira fie Podul Bosfor, fie Turnul Fecioarei. Iar pe malul asiatic, deasupra lor, se intalta noua aparitie futuristica a cerului Istanbul-ului, turnul de televiziune Çamlıca.

Palatul Çırağan ocupa jumatate de curte a hotelului, si este locul in care sunt gazduite nunti si evenimente, o silueta impozanta pe malul apei, pe care am admirat-o in fiecare moment de plimbare pe langa Bosfor.

O camera cu view la Bosfor

Dupa un pic de targuiala, am primit o camera cu o vedere impresionanta. Din pat puteam admira direct apele stramtorii, podul Bosfor si turnul Çamlıca. Seara si noaptea intreaga toate se lumineaza, si creaza un peisaj sclipitor.

Noaptea aceasta petrecuta la Çırağan Palace Kempinski pe malul Bosfor in Istanbul a venit ca un moment de relaxare dupa cateva zile pline de aventura prin sud-estul Turciei, in vizita la muntele Nemrut si in regiunea Sanliurfa.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare