Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Brancusi si o plimbare prin si pe langa Targu Jiu

Nu suntem la prima vizita in Targu Jiu, dar Ema da, si cu siguranta Lucas nu isi mai aduce aminte de vizita caniculara la monumentele lui Brancusi de acum peste 5 ani. Am revenit, la capatul Transalpinei, in orasul lui Constantin Brancusi, si am admirat, cu aceeasi uimire Coloana infinitului, Masa tacerii si Poarta Sarutului.

Coloana infinitului la apus, un deliciu vizual

Am ajuns de data aceasta la Coloana infinitului la apus, si a fost cu adevarat o placere o plimbare prin micul parc foarte verde, simplu si frumos amenajat in jurul ei. In plus, am dat peste un atelier in aer liber de desen, o incantare pentru copii, si o idee foarte frumoasa de a promova cultura romaneasca dezvoltind in acelasi timp simtul artistic al copiilor.

Plimbare prin parcul Brancusi, intre Poarta Sarutului si Masa Tacerii

Poarta Sarutului isi asteapta vizitatorii la intrarea in parc, iar apoi o iei agale pe aleea impozanta pana la Masa Tacerii. Fata de data trecuta, vremea ne-a permis sa ne plimbam pe indelete, iar apoi copiii au cautat locul de joaca pentru a intregi experienta acestei vizite culturale cu un pic de leagane si topogane.

Ce mai poti vizita pe langa Targu Jiu?

Am fi vrut sa vizitam Casa memoriala a lui Brancusi de la Hobita, dar muzeul atasat este inchis luni cand am ajuns noi in zona, asa ca am lasat-o pe alta data, in schimb am explorat alte doua locuri frumoase in apropiere de Targu Jiu.

Cheile Sohodolului, 10 kilometri de drum printre pereti inalti de stanca

Prin Cheile Sohodolului, la 20 de minute de Targu Jiu, poti trece cu masina, dar nu te multumi doar cu aceasta. Cu pereti inalti de stanca si in stanga si in dreapta, o plimbare aici e minunata. Noi am explorat la pas pesterile de la nivelul apei, intr-una fiind amenajat si un mic altar cu icoane, am cautat cu privirea sus pe stanci Inelul Doamnei, o gaura in piatra in forma perfecta de cerc, si copiii s-au jucat cu pietre si nisip la malul raului. Ne-am bucurat de aerul curat (si racoros) din chei, si ne-am uitat la curajul celor ce escaladau stancile pe trasee special amenajate.

Padurea colorata Dumbrava

Pe drumul care leaga Targu Jiu de Valcea vei zari deodata un palc de padure cu copaci colorati in toate culorile curcubeului. Este vorba de Padurea colorata Dumbrava, un manifest împotriva defrișărilor initiat de Mihai Topescu, denumita si Padurea paradisului.

Transalpina porneste in apropiere de Targu Jiu

O idee excelenta daca esti in zona si ai timp este sa traversezi Transalpina, unul din capetele sale este in Ranca, aproape de Targu Jiu. Despre ziua petrecuta pe Transalpina printre peisajele sale fabuloase, am povestit aici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare