Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Casute ca de spiridusi si hobbiti, in care te poti caza prin Romania

Totul a inceput imediat dupa lockdown, cand, din dorinta de a oferi copiilor experiente mai diferite si mai interesante decat ce putusem, timp de doua luni, sa le ofer, si in imposibilitatea de a iesi din Romania, am cautat cazari cat mai diferite si mai inedite. Asa am ajuns intai la Ursa Mica, pentru un weekend de glamping in familie, si apoi, in al doilea weekend dupa ridicarea restrictiilor, la niste casute pe jumatate sub pamant, cu siguranta construite de spiridusi, la Dealu Verde. Incantati, copiii au cerut sa mai gasim astfel de casute de hobiti, elfi or spiridusi, asa ca, ce puteam sa fac, m-am conformat, si iata in ce locuri de poveste ne-am cazat in acest an in Romania.

Dealu Verde, casute pe jumatate sub pamant in Porumbacu de Sus

Intreaga zona este de poveste. Alaturi este Castelul de lut, si nu foarte departe incepe unul din cele mai frumaose drumuri alpine din Romania, Transfagarasanul. Iar copiii au fost absolut fascinati de dealul cu casute, atat de frumos decorate. Citeste mai multe despre experienta noastra la Dealu Verde, si ce am vazut in jur.

Cob Village, un sat eco cu casute de chirpici, langa Vulcanii Noroiosi

Un weekend de inceput de octombrie, cu soare inca puternic, ne-a gasit intr-un alt loc de poveste si la alte casute ca de spiridusi. De data aceasta in Buzau (citeste aici o lista luuunga de lucruri de vazut si facut in Buzau), langa celebrii Vulcani Noroiosi, la Cob Village, un loc inedit de cazare, cu casute rotunde, din chirpici si decorate de elfi, cu siguranta. Citeste mai multe despre experienta noastra la Cob Village, si ce a mai explorat in acel weekend prin judetul Buzau.

>> Rezerva si tu cazare la Cob Village

Casuta de Hobbit de la poalele Parcului National Cozia, in Valcea

In Valcea, la poalele muntilor din Parcul, am gasit o alta casuta sub pamant. De data aceasta de hobbiti, si pazita de hobbitii din Stapanul Inelelor, construita intr-un mod inedit, cu acoperis de iarba si usa de lemn in forma rotunda, o surpriza de proportii pentru copiii nostri, care au adorat-o de cum au vazut-o. Citeste aici mai multe despre experienta noastra in Parcul National Cozia, si la Casuta de Hobbit.

>> Rezerva si tu Casuta de Hobbit

Hrubele Ursului in Buzau, sub Varful Penteleu

Am fost in cautarea racorii intr-un weekend de iulie la Hrubele Ursului, si racoare am gasit, intre rau si padure, la poalele muntilor. Citeste cum a fost cu copiii la Hrubele Ursului aici.

>> Rezerva si tu Hrubele ursului (pe booking.com se numesc Bear’s Cottages).

O curte de poveste in Valea celor doisprezece

Aproape de Piatra Neamt te asteapta o lume de poveste, cu casute construite din materiale naturale, sub pamant, din lemn si piatra, in jurul unui lac. Citeste despre cum a fost weekendul nostru in Valea celor doisprezece.

Juno Winter Garden si cazare in butoaie in Brasov

Chiar sub zidurile Brasovului am dat peste un loc magic, in care s-ar putea plimba hobbiti nestingheriti: Juno Winter Garden, cu vedere la turnurile orasului, unde poti poposi pentru o gustare si un vin fiert chiar si iarna. Iar alaturi te poti caza in niste casute super haioase, ca niste butoaie. Nu le-am testat, doar le-am admirat, dar tare am fi ramas pentru o noapte din povesti acolo!

Ii gasiti aici.

O casuta de hobbiti bonus: In Insulele Feroe

Prima data am stat intr-o casuta de hobbiti in Insulele Feroe, pe Suduroy, cea mai sudica insula din arhipelag, si ni s-a parut magic. Am reveni cu drag si cu copiii acolo! Daca esti curios, vezi o lista de 25 de cazari atipice testate de noi prin lumea intreaga, dar si citeste despre o saptamana hai hui prin Insulele Feroe.

Vezi si alte cazari inedite in Romania testate de noi. Tu ce ne mai poti recomanda?

PIN IT! Casute de spiridusi si hobbiti, cazari faine din Romania

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare