Sus
  >  Destinatii   >  America de Sud   >  Argentina   >  Peste 30 de locuri inedite de cazare in lumea larga

Haideti sa ne plimbam prin lume, si sa cautam locuri originale de cazare, departe de cei 4 pereti standard ai unei camere de hotel obisnuite.

Cel mai neobisnuit lucru pe care il poti intalni intr-o padure: Un UFO, in care poti chiar dormi

TreeHotel, aproape de Cercul Polar, in Laponia suedeza, nu e un hotel obisnuit. Nicio camera nu e la fel ca cealalta, si pentru toate „inedit” e prea putin spus. Poti alege sa te cazezi intr-un UFO sau intr-un gigantic cuib de pasari, intr-o casuta rosie aprins intre copaci sau intr-un gigantic cub cu oglinzi pe toate fetele. Citeste mai multe despre cum e la TreeHotel, dar si despre traseul nostru de iarna prin Laponia.

>> Rezerva o camera atipica la TreeHotel
>> Citeste experienta noastra in UFO

O iurta deasupra Marii Aral, ce cazare poate fi mai inedita decat atat?

Marea Aral este una din cele mai interesante mari din lume, dat fiind ca in urma dezastrului ecologic din anii 70 a ramas doar un lac de dimensiuni reduse. Dar o vizita aici este cu atat mai speciala, cu cat singura cazare disponibila pe malul ei este un camp de iurte. Citeste despre cum e sa dormi intr-o iurta in Uzbekistan si despre alte experiente de neratat in aceasta tara din Asia Centrala aici | Care ne-a fost traseul prin Uzbekistan

Intr-o casuta plutitoare in Filipine

Am petrecut doua saptamani extraordinare in Filipine, dar doua nopti dintre acestea le-am plutit pe apa. Dar nu intr-o barca, ci intr-o adevarata casa plutitoare, situata in mijlocul unei lagune turcoaz langa insula Coron.

Intr-o fosta banca in mijlocul Bucuresti-ului

Cel mai inedit hotel din Bucuresti este situat nici mai mult nici mai putin intr-o fosta banca in mijlocul orasului. Dar poate cel mai interesant si original loc din The Marmorosch, cum se numea banca si acum se numeste hotelul, este barul, care ocupa fix fostul seif in care se tineau banii clientilor pe vremuri.

O noapte la cort pe Antarctica

Asta da cazare inedita! In croaziera noastra de 21 de zile prin Insulele Falkland, South Georgia si Antarctica, intr-una din nopti am parasit confortul barcii noastre si ne-am mutat la cort, pe zapada. Citeste despre cum este o noapte de camping pe al Saptelea Continent.

Intr-un fort vechi de sute de ani in mijlocul Indiei rurale

Am stat la mai multe hoteluri fabuloase in India, in saptamana noastra pe Triunghiul de Aur, dar cel mai inedit este cu siguranta Alila Fort, la vreo ora de frumosul Jaipur, in mijlocul Indiei rurale. O experienta deosebita, cu adevarat!

Un cort in mijlocul unei plantatii de ceai in muntii din Sri Lanka

Una din noptile din roadtrip-ul nostru de 3 saptamani prin Sri Lanka le-am petrecut intr-un cort in mijlocul unei plantatii de ceai, Maldukelle Tea & Eco Lodge, la aproape 1000 de metri altitudine, cu privelisti absolut superbe catre muntii Knuckles, un lant muntos sub protectia UNESCO. Citeste mai multe despre traseul nostru prin Sri Lanka, care a cuprins si o noapte la acest cort.

>> Rezerva la Madulkelle Tea & Eco Lodge
>> Alte Hoteluri deosebite prin Sri Lanka

O casuta in copac in Republica Dominicana

In Republica Dominicana te cazezi doar la all-inclusive? Cat se poate de neadevarat! Am avut un roadtrip de doua saptamani prin frumoasa tara insulara din Caraibe, si la all inclusive nu am pus piciorul. Am ales doar cazari interesante, in zone deosebite, dar poate cea mai inedita cazare a fost in casute de lemn in copac, fara pereti completi, in mijlocul unei vegetatii abundente.

Coloratele casute nubiene de pe Valea Nilului – o cazare inedita in Egipt, atat de diferita de clasicele all inclusive

Nubia este o regiune ce se intinde in sudul Egiptului si nordul Sudanului, iar casele nubiene se remarca prin explozia de culori cu care sunt decorate. Dorindu-ne o experienta autentica, diferita de turismul in masa din Egipt, dar si de hotelurile „normale” pe care le gasesti in orice oras mare, am rezervat in roadtrip-ul nostru cu copiii prin Egipt o noapte intr-un sat nubian, pe malul Nilului, la cele mai colorate case si camere in care am stat vreodata, experienta pe care vi-o recomandam si voua daca sunteti prin zona faraonilor.

Primul hotel de gheata din lume e in Kiruna, Suedia, si poti alege daca sa te cazezi inedit intr-o camera de gheata, sau la caldura intr-o cabanuta de lemn

Acum 30 de ani un inginer suedez a avut ideea de a deschide un hotel cu camere si paturi de gheata. Ideea apoi a fost preluata si in alte parti (inclusiv la noi in Romania exista un Hotel de Gheata, pe Lacul Balea, si am vizitat si la vecinii finlandezi unul in Kemi), dar primul ramane cel mai impresionant. Acum, in fiecare an, cand gheata se aduce din raul Tornio, artisti din intreaga lume sunt invitati sa creeze lumi de basm din gheata, diferite pentru fiecare camera in parte. Singura cerinta: sa fie loc de un pat dublu intre sculpturile de gheata fantastice!

>> Rezerva o camera calda sau una de gheata la IceHotel
>> Cum a fost la IceHotel in Kiruna

O casuta de hobbiti in Insulele Feroe, cazare inedita in mijlocul Atlanticului

Pe insula Suduroy din arhipelagul Feroe poti inchiria pentru cateva zile un airbnb aparte, cu acoperis de iarba si pe jumatate bagat in pamant, un adevarat barlog de hobbiti.

La 3600m intr-o hacienda la poalele vulcanului Cotopaxi in Ecuador

Una din cele mai frumoase amintiri pe care le avem din Ecuador este noaptea petrecuta intr-o hacienda traditionala, sus la 3600m altitudine, la poalele impresionantului vulcan Cotopaxi.

Iglu de sticla in Laponia, nordul Finlandei

Ce poate fi mai interesant decat un iglu complet de sticla, prin tavanul caruia poti urmari aurora boreala? Citeste despre cum ne-am petrecut o noapte de vara in Laponia la iglu de sticla, chiar de prima zi de nastere a micii Ema.

>> Recomandari de iglu-uri de sticla testate de noi in Levi: Golden Crown Levin Iglut | Northern Lights Village

Caravanserai intr-un roadtrip prin Turcia

Daca vrei sa te simti ca in lumea lui Aladdin, alege o cazare atipica in Turcia, departe de giganticele hoteluri all-inclusive de pe coasta: un caravanserai transformat in boutique hotel, in apropiere de una din cele mai cunoscute atractii din Turcia, Pamukkale.

La cort pe o plaja cu testoase in Oman

Plajele Oman-ului sunt vizitate de gigantice testoase de ocean, pentru a iai depune ouale. Este o experienta deosebita pe care o poti avea in Oman cu copiii, si pentru un plus de adrenalina poti alege sa te cazezi chiar la marginea plajei, intr-un cort confortabil de safari.

Intr-o cetate pe malul oceanului in Insulele Azore

Pe insula Terceira din arhipelagul Azore am stat primele zile intr-un fort reconstruit si transformat in hotel, prilej pentru copii sa isi puna imaginarea la lucru in zilnicele cautari de dragoni pe zidurile si turnurile de aparare.

Intre elefanti, zebre, lei si maimute, la safari in Africa de Sud

Ce poate fi mai interesant decat sa fii vizitat la terasa cortului tau de elefanti, maimute si zebre? O experienta inedita si o cazare deosebita, pe care le poti avea la un safari prin Africa de Sud.

Rulota de circ in Ungaria pe malul Dunarii

Un alt loc teribil de haios pentru copiii nostri a fost rulota de circ pe care am inchiriat-o in Szentendre, Ungaria, o rulota veche de lemn transformata in cabanuta, pe o insula la Cotul Dunarii.

Un hotel intr-o fosta fabrica de bere in Zurich, Elvetia

Da, in Zurich gasesti hotelul transformat dintr-o fabrica de bere, si este extraordinar de interesant. Mai ales ca acoperisul fostei cladiri industriale este transformat intr-o piscina panoramica, printre cosurile vechi.

O noapte la pestera, intr-un sassi in Matera

Candva rusinea Italiei, grotele sassi din Matera atrag acum turisti din lumea intreaga, si unele din ele au fost transformate in camere de hotel cu tot confortul.

Pe meleaguri polare intr-un aeroport din Groenlanda

Cel mai mare aeroport din Groenlanda este in Kangerlussuaq, poarta de intrare pe aceasta insula inghetata, dar in fapt un orasel cu 200 de locuitori. Aeroportul este lasat mostenire de americani, ce au avut aici o importanta baza militara, si este un mic micro-cosmos, in care gasesti orice de la porti de imbarcare, la camere de hotel, la restaurante, magazine, coafor sau posibilitatea de ati rezerva excursii.

Glamping in stil beduin intre dunele desertului Arabiei

In Emiratele Arabe, in Dubai (dar nu numai) poti alege sa petreci o noapte sau mai multe intre dune, la un cort, departe de aglomeratia urbana a metropolelor UAE. Oryxi te vor vizita, si la apus vei putea calari camile printre dunele rosiatice.

Lux si relax intr-un cuib de pasari in Thailanda

In regiunea Phuket poti alege o cazare complet diferita: un cuib de pasari cocotat deasupra pamantului, cu privelisti panoramice inspre mare si propria piscina a infinitului.

Traditional intr-un ryokan in Japonia

Daca vizitezi Japonia si vrei sa intelegi un pic din secretele acestei tari insulare poti incepe prin a te caza la un ryokan traditional, pentru a dormi pe saltele subtiri pe jos. Si daca ai noroc sa aibe si onsen, vei experimenta alta traditie japoneza, cea a bailor fierbinti.

Pestera in Cappadochia cu vedere la baloanele colorate

Una din cele mai scenice dimineti posibile trebuie sa fie cea petrecuta in Cappadochia, cand de la terasa de piatra a pesterii in care tocmai ai petrecut noaptea vezi sute de baloane colorate cum plutesc agale intre stanci la rasaritul soarelui.

Sfera de sticla transparenta in Wadi Rum, Iordania

Daca vrei sa te simti ca pe Marte nu trebuie sa mergi prea departe. La 2 ore de zbor de Bucuresti, in Iordania, in desertul Wadi Rum, te poti caza intr-o sfera de sticla cu alura martiana, de unde poti admira spectacolul naturii.

Truli din Alberobello

O alta cazare haioasa este intr-unul din trulli de piatra parca scosi din povesti cu pitici, pe care ii poti gasi peste tot prin regiunea Puglia din Italia, dar cu precadere in simpaticul orasel Alberobello.

Intr-un far in EuropaPark

Nu e un far adevarat, ci parte din parcul de distractii EuropaPark din Germania, dar iti va oferi o noapte pe cinste, in una din camerele sale, rotunde, una pe etaj, fiecare decorata cu totul altfel.

Bula de plastic deasupra Petra, Iordania

O bula de plastic, aproape complet transparenta, ce mod mai interesant de a completa experienta senzationala din Petra, una din cele 7 minuni noi ale lumii.

Pestera alba in Ostuni

Orasul alb din Puglia te asteapta tot cu cazari atipice, in pesteri cu pereti albi, ingramadite intre stradutele pietruite si in panta ale lui Ostuni.

Castel din povesti in Irlanda

Un castel impunator pe malul unui lac este unul din cele mai fascinante locuri in care te poti caza, in care te vei simti fix ca in basmele cu printi si printese: Ashford Castle.

Dom eco in Patagonia, Argentina

Vrei sa simti cu adevarat furia faimoaselor vanturi patagoneze? Nu exista varianta mai buna decat un somn intr-un dom eco, un cort cu pereti partial transparenti, in forma de semi-sfera, la marginea capitalei drumetiilor montane din Argentina, El Chalten.

In padurile din nori, intr-o casa de sticla, in padurea Mashpi din Ecuador

MashpiLodge se numeste, si este una din National Geographic Unique Lodges of the World, si pe buna dreptate. O casa din sticla te lasa sa te simti cu adevarat in san naturii, abundenta vegetatie a cloudforest fiind prezenta si vizibila in orice moment.

Pe marginea fiordului de gheata Ilulissat, intr-un iglu de metal in Groenlanda

Cum sa admiri frumusetea aparte a fiordului de gheata Ilulissat daca nu de pe marginea sa, dintr-un iglu? E drept, un iglu confortabil, de metal, o cazare atipica oferita de Arctic Hotel Ilulissat.

Casute pe apa in Bora Bora

In Polinezia Franceza s-a inventat concept de bungalow-uri pe apa, si aici poti trai paradisul tropical la maxim, deasupra apei turcoaz, in propria ta casuta in Bora Bora.

Un cub de sticla pe malul ghetii

Cum este sa te trezesti la caldura, confortabil, dar inconjurat de gheata cat vezi cu ochii? In Kemi, Laponia, te poti caza in casute de sticla, pe malul golfului Bothnia, ce iarna ingheata in intregime. Rasaritul si apusul aici sunt cu adevarat spectaculoase.

Dar stati! Nu doar in tari exotice si taramuri indepartate poti gasi cazari atipice, originale, interesante, care sa iti puna imaginatia la lucru. Citeste si lista noastra de cazari atipice in Romania, si porneste la explorat! Voi pe unde v-ati mai cazat in locuri interesante si originale?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare