Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2017 - Asia in 2 si in 4   >  O noapte in desert: Glamping intre dunele de nisip din Dubai

O experienta mai atipica in Dubai, diferita de clasicele safari pe dune. O noapte dormita in desert, intre dunele rosiatice, la un cort de beduini cu tot confortul.

Din Japonia am aterizat in Dubai la 6 dimineata, si 1h mai tarziu eram in mijlocul desertului, intre dune inalte de nisip rosiatic, intampinati de turme de camile, la un resort cu totul atipic, inconjurat de nisip si nimic altceva: Al Maha.

Dupa un zbor de 7h din Tokyo, si o saptamana intensa de vizitat o tara si o cultura noua si total deosebita, ziua si noaptea de relaxare totala in desert au picat la fix.

Pentru ca ziua vara sunt in jur de 45 de grade, principalele noastre ocupatii au fost, fara o ordine anume, si uneori pe repeat: balaceala in piscina cortului nostru de beduini, masaje relaxante, inot in piscina mare de la spa, in jurul careia se odihneau capre si cativa oryx si camile.

Unde am dormit o noapte in desert in Dubai?

Spuneam de cortul nostru de beduini, pentru ca fix asa te cazezi la Al Maha: intr-un cort. Dar nu e un cort de mers pe munte, mic si inghesuit, ci un cort gigantic, cu mobilier elegant arabesc, si cu o piscina in fata. (si astfel am mai adaugat in CV-ul nostru de calatori o noua astfel de experienta, dupa cea de glamping in muntii Romaniei)

Si, bineinteles, cu pauze pentru mic dejun si pranz (indoor) cu specific local.

Plimbare pe camile la apus in desert

Prima (si singura) activitate a zile a avut loc la apus, cand caldura se mai molesise putin, si aerul nu te mai ardea cand respirai: ne-am plimbat calare pe camile prin peisajul ametitor de frumos al dunelor de nisip sub lumina roz a soarelui la asfintit.

Cand am ajuns pe o duna inalta, ne asteptau cu sampanie si curmale, un popas perfect de poze si admirat in jur.

Calare pe camile ne-am intors la oaza noastra pe intuneric, la tanc pentru cina, care dat fiind ca aerul se mai racorise putin, am optat sa o luam pe terasa, privind la intunericul nocturn al nisipului fara sfarsit.

Dimineata devreme, dupa o scurta balaceala, ne-am intors pe drumul prafuit prin desert, printre turme de camile, la aeroport, pentru a reveni acasa.

Ziua la Al Maha, in mijlocul desertului si al Rezervatiei Naturale, a fost o experienta cu totul inedita (desi mai fusesem in repetate randuri la safari 4×4 prin desert, nu se poate compara). Al Maha este un resort adults only, insa cu drag as repeta experienta la unul din celelalte hoteluri care mai exista prin desert si impreuna cu cei mici.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare