Sus
  >  Rezolutii de calatorii   >  2017 - Asia in 2 si in 4   >  ASIA in 2: Traseu de o saptamana in Japonia

Dintre toate tarile prin care am fost pana acum (peste 60 la momentul scrierii acestui articol), Japonia (unde am stat in total o saptamana) probabil este cea mai ciudata. Dar o spun in cel mai nerautacios si dornic sa mai revenim si alta data mod posibil!

 

O saptamana in Japonia

Si in iulie, in plin sezon cald al lor, ne-am decis sa vizitam Japonia pentru prima data, timp de o saptamana, lasind pentru la anul turul nordic pe care l-am fi planuit in loc (asa cum am avut in ultimii ani), daca nu ne venea ideea aceasta. Am avut la dispozitie 7 nopti, pe care le-am impartit asa:

Primul stop in Japonia: Osaka

Am ajuns pe taram japonez in Osaka, unde am poposit 2 nopti. Am vizitat Osaka si ne-am plimbat printre cladiri inalte si strazi ultra-luminate, si am urcat in Osaka Castle pana la etajul 8. Ne-am ostoit caldura excesiva cu multa inghetata de ceai matcha. Am incercat baile publice japoneze, unde piscinele cu apa clocotita sunt impartite pe sexe, si unde nu ai voie cu costum de baie pe tine.

Am dat si o fuga in vechea capitala imperiala Nara (maxim 1h cu trenul din Osaka), pentru vizite la temple, printre multe caprioare care se plimba libere pe strazi.

Kyoto, locul meu preferat din cate am vazut intr-o saptamana in Japonia

Din Osaka ne-am mutat in Kyoto, posibil stopul meu preferat din Japonia. Aici am stat in Arashiyama, intr-o locatie superba pe malul raului, unde ne-am plimbat prin padurea de bambus, am vizitat maimutele in parcul lor cocotat in varf de munte, ne-am plimbat cu barca alaturi de pescari ce pescuiau cu cormorani dupa un obicei traditional, am mai vazut cateva temple si gradini, am admirat gheise si am mers pe sub sute de porti colorate Inari. Ah da! Si am vizitat un cat cafe, o cafenea in care te duci sa te joci cu pisici… Ajuta la stres se pare!

Fuji, muntele sacru din Japonia, cu ceata si ploaie

Din Kyoto, cu trenul rapid shinkansen, am pornit inspre muntele sacru al japonezilor, Fuji. La poalele lui, pe malul unuia din cele 5 lacuri care il inconjoara, ne-am cazat intr-un han traditional, ryokan, intr-o camera cu pereti de hartie si onsen privat (un mic bazin cu apa calda pe o terasa decorata in stil traditional). Fuji insa nu a fost prietenos cu noi, a plouat torential cu vant puternic, asa ca am reusit sa urcam doar pana inspre a 7-a statie (din 10 cate sunt pana in varf).

Desi insuces, mie imi plac tare mult plimbarile pe vulcani, si m-am simtit tare bine admirind peisajul in ceata cu vegetatie razleata specifica, crescuta in solul negru vulcanic.

Tokyo, chiar si daca stai putin, asa ca noi, doar o saptamana, in Japonia, trebuie sa il vizitezi

Ultimul stop a fost, nu se putea altfel, in Tokyo, unde dupa 2 zile si o noapte petrecuta intr-unul din zgarie norii lor, am luat avionul inapoi acasa. Am vazut cea mai aglomerata intersectie din lume, Shibuya, am fost in cartierul in care adolescentii se plimba imbracati ciudat, Harajuku, am fost la templul Meiji Jinku si in parcul de alaturi, am urcat la Skytree (si am prins un cutremur fix la peste 300 de metri deasupra pamantului) si am admirat viata de noapte a orasului. Insa ce ne-a placut cel mai mult a fost o croaziera, pe sub multele poduri din Tokyo, pentru care am optat in ultim moment, inainte de a pleca inapoi spre casa.

Japonia, ai fost ciudata si ne-ai placut mult! Vom reveni, posibil pentru mai mult de o saptamana data viitoare (dar nu vara la mijlocul caldurii)!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare