Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Trei ferme nu foarte departe de Bucuresti, gazdele noastre in 3 weekenduri cu copiii: Ferma Cocosu Rosu, Ferma Dacilor si Ferma de sub Penteleu

Unde sa mai mergem cu copiii nu foarte departe de Bucuresti? Ei bine, la o ferma! Si, din fericire, in jurul capitalei gasim o sumedenie de ferme interesante, cu peisaje frumoase, animalute de tot soiul, distractii pentru copiii nostri si mancare buna pentru toata lumea.

Anul trecut am dormit o noapte la o ferma in Serpa, Portugalia, in timpul roadtrip-ului nostru de iarna in 4 prin Spania si Portugalia, si ne-am bucurat de aer proaspat si mancare buna la Corte d’Aibo, o ferma pe dealurile de langa Bologna. Iar anul acesta am incercat viata la tara la nu mai putin de 3 ferme, toate la maxim 3h de Bucuresti.

Ferma Dacilor, peisaje verzi extraordinare si cazare originala in casute rustice, la 1h30 de Bucuresti

Prima la care am ajuns a fost Ferma Dacilor, care m-a fermecat inca din poze cu geamurile ei rotunde cu vedere la dealuri inverzite. Ferma Dacilor este la aproximativ 1h jumatate de capitala, langa Mizil, in plina zona viticola, intr-o depresiune intre dealuri. Privelistea este spectaculoasa in toate directiile, si activitatile sunt numeroase.

Iar mancarea a fost absolut senzationala. De altfel, esti nevoit sa iei toate mesele la ferma, mult in jur nu mai gasesti nimic cu posibilitati de luat masa. Nu ne-am suparat insa, ba chiar am luat si la pachet mezeluri facute la ferma si legume din cultura proprie!

La o mica departare de cladirea principala a fermei, in care gasesti restaurantul si camerele cu geamuri rotunde de cazare, sunt construite si cateva casute, unele cocotate deasupra unui parau, si altele rotunde, din piatra, de inspiratie dacica, in care vei putea in curand sa te cazezi, si care au fost deliciul copiilor, dornici sa le exploreze.

Pe domeniul fermei ai o multime de distractii pentru toata lumea (si mai ales pentru copii), de la mancat bunatati la locuri de joaca, interactie cu animale, calarit, tiroliana si stat tolanit pe sezlonguri la soare.

Poti face si drumetii pe dealurile din jur, sau poti explora zona cu vizite la crame (noi am fost la Lacerta) sau alte obiective turistice (sunt foarte multe de vazut in zona – noi am explorat extrem de interesantul sat Naeni, cu a sa tabara de sculptura, ramasite dacice si tracice si pesteri preistorice).

Cocosu Rosu, mancare buna si distractii pentru copii la ferma, la 1h de Bucuresti

Pe timp de vara, combinata cu o vizita la Ansamblul Brancovenesc de la Potlogi, am poposit la o alta ferma, Cocosu Rosu. Aici nu te poti caza, ci doar manca si profita de activitati specifice in aer liber. Ne-am plimbat cu caruta, Lucas s-a dat pe tiroliana si a mangaiat purcelusi mici-mici, iar Ema s-a autodesemnat sefa gainilor. Pe langa mese este organizat si un mic loc de joaca, care a picat tare bine pentru un moment de relaxare a parintilor.

Ferma de sub Penteleu, deconectare totala

Acum, pe toamna, intr-un weekend din pacate ploios, am mai ajuns la o ferma, la care incercam demult sa ne cazam: Ferma de sub Penteleu. Situata in Buzau, la poalele muntelui Penteleu, nu are semnal de telefon si nici wifi, dar te invita sa admiri stelele. Stele nu am putut insa admira, pentru ca ploua, dar ne-am bucurat din plin de 2 zile de leneveala si (multa) mancare buna.

Am baut vin fiert (la cochetul Birt, dotat cu discuri cu muzica de odinioara) pentru a alunga frigul adus de ploaia torentiala, iar cei mici au salutat animalele fermei si Ema s-a bucurat de iepurasii albi care alergau de colo colo prin iarba, si au luat seara cu asalt locul de joaca organizat in camera comuna de la etaj.

Daca vremea ar fi tinut cu noi, aveam planuita o drumetie pe varful Penteleu, o alta pana la cascada Pruncea Casoca, si o vizita la Tabara de Sculptura Magura. Dar toate vor ramane pentru alta data, cu siguranta vom reveni si pe vreme mai prietenoasa!

Una peste alta, turismul la ferma e tare simpatic! Daca mai stiti locatii in genul acesta, sunt tare dornica de informatii noi!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare