Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Plimbari in 4: In vizita la crama Lacerta

Azi despre un alt loc frumos in judetul Buzau: crama Lacerta, o degustare de vin si o vizita in zona de productie, plus peisaje superbe cu dealuri verzi si siruri de vita de vie.

In ultima vreme ne-am tot nimerit in vizita la diferite crame, fie ele in Romania (Avincis), fie in Portugalia (in valea raului Douro) ori cele subterane din Republica Moldova. Si trebuie sa recunosc ca mi se pare interesant. Este interesant sa vezi pasiunea pusa in productia vinului, dar si diferitele tehnici folosite, dar si locatiile cramelor de cele mai multe ori sunt senzationale.

Unde este crama Lacerta?

Crama Lacerta este situata intr-o regiune superba a Romaniei, la aproximativ 1h de Ploiesti, in zona Dealu Mare, cam pe unde taie Paralela 45 Romania, unde toate dealurile sunt acoperite de siruri nesfarsite de vii (nu este singura crama din aceasta zona).

Cladirile cramei sunt in varful unui deal, de unde ai o panorama absolut fenomenala cu verdele viilor. Si, la fel ca si la Avincis, cladirile in sine sunt un regal arhitectonic, o alaturare intre un conac de la 1900 (Conacu Dorobantu, opera lui Ion Mincu) si o cladire modernita cu multa sticla care pune in valoare zona.

Cum decurge o vizita la Lacerta?

Vizita la Lacerta (a carui nume este imprumutat de la denumirea in latina a micii soparle care misuna peste tot prin zona printre vii) incepe cu un tur al facilitatilor de producere a vinului, printre butoaie si multe-multe sticle de diferite soiuri de vin, cu multe explicatii din partea ghidului. Pentru o astfel de vizita ghidata trebuie programare in prealabil. Pentru doar a vedea peisajul si a cumpara o sticla or a bea un pahar de vin, poti poposi in orele de program direct.

Apoi esti invitat la etaj, intr-o sala de degustare luminoasa, din sticla, unde vei testa pe rand diferite soiuri Lacerta, si vei admira viile ce te inconjoara.

La sfarsit, vei poposi cu siguranta in magazin, pentru un mic „suvenir” lichid pentru acasa.

Spre deosebire de vizitele la Avincis si cele de la cramele din Moldova, la Lacerta am fost si impreuna cu cei mici, si am descoperit ca nu este o activitate asa rea pentru ei. Le place sa admire butoaiele gigantice, Lucas este interesat de procesele de fabricatie a vinului, amandoi sunt fani alergat prin vie, iar branza, biscuitii si nucile servite intre feluri de vin le pica bineinteles cum nu se poate mai bine. Un loc tare frumos pentru a admira peisajele Buzau-lui (plus ca la cativa kilometri distanta gasesti alte zone superbe – Tabara de sculptura de la Naeni sau Ferma Dacilor). De repetat experienta si prin alte zone viticole!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare