Sus
  >  Descopera Romania   >  Redescopera Romania: In vizita la crama Avincis

Una din cele mai frumoase experiente de calatorii din Romania de 2016 a fost vizita la crama Avincis, langa Dragasani (de care apuc sa povestesc de abia acum – asa e cand calatoresti mult, se pare, mai repede planifici urmatoarea excursie decat sa povestesti de cea care tocmai a trecut).

 

Tur al domeniului Avincis

Am ajuns la podgoriile Avincis sambata in jurul pranzului, si vizita a inceput cu un tur al domeniului. Primul lucru care te incanta cand intri in lumea Avincis este arhitectura fabuloasa a cramei. Cladirea noua este intr-un stil minimalist, modern, perfect incadrata in peisajul verde al vitelor de vie din jur, cu iarba pe acoperis si privelisti superbe la Olt si la dealuri. La nu mare distanta este insa Vila Dobrusa, casa proprietarilor, restaurata impecabil, care are chiar si o piscina in laterala.

Procesul de vinificatie la Crama Avincis

Am coborat apoi in crama, unde ni s-a explicat intreg procesul de vinificatie, si am putut admira butoaie, sticle si tot felul de aparatura necesara.

Degustare de vinuri bune

Ziua s-a incheiat cu o cina la restaurantul cramei, si cu o degustare de cinci soiuri de vin (printre care Cramposie, vinul specific zonei Dragasani).

Am dormit o noapte la Crama Avincis

Noaptea am dormit-o intr-una din camerele cu nume de soi de vin, decorate colorat, puse la dispozitia oaspetilor Avincis.

Ce mai poti face in zona dupa o vizita la Crama Avincis?

Muzeul vinului Dragasani

Bineinteles, poti combina o vizita la Avincis cu numeroase alte crame din jur, pe dealurile de langa Dragasani gasindu-se numeroase. Dar mai poti face si altceva: Muzeul Vinului Dragasani

La cateva minute de Avincis, in mijlocul orasului Dragasani, este un muzeu tare simpatic, intr-o cladire veche reconditionata recent, despre istorie, traditii si obiceiuri in cultura vinului, dar si despre arta vinificatiei. Bonus: noi am avut o ghida foarte vorbareata si energica, care ne-a povestit o sumedenie de lucruri in plus despre Dragasani in relatia cu vinul.

O incursiune la Forest Spa, la 20 de minute de Crama Avincis

O vizita in lumea vinului de la Dragasani poate fi combinata cu o balaceala pe cinste la unul din cele mai frumoase spa-uri pe care le-am vazut in Romania, in comuna Maciuca, la aproximativ 20 de minute de Avincis.

In drum spre Crama Avincis, opreste pentru un dulce delicios la Atletul Albanez in Slatina

In Slatina, orasel prin care treci daca vii din Bucuresti in Dragasani, este o cofetarie mai aparte. Singura unitate privata pe vremea comunistilor din Romania, Atletul Albanez functioneaza si in prezent, si vinde dulciuri albaneze facute in casa: braga, halvita, rahat sau o limonada foarte buna. Merita un stop de realimentare si indulcire!

Mai multe poze de la crama Avincis

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare