Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cu copiii o zi in Sibiu

Sigur, nu suntem la prima vizita in Sibiu, cu copiii sau fara. Dar nici nu am ramas fara lucruri de facut in frumosul oras transilvanean.

 

Podul Minciunilor, loc emblematic pentru Sibiu, si distractie pentru copiii nostri

Ne-am inceput vizita pe Podul Minciunilor, unde i-am rugat pe copii sa inventeze fiecare o minciuna, cat eu le faceam poze cu acoperisurile sarmante ale Sibiului.

Gustare dulce, cu copiii in Piata Mica din Sibiu

Apoi am dat un ocol prin Piata Mica, si am baut un suc de mere si de afine si o portoe de papanasi la Kulinarium, un restaurant drag noua.

Sus in Turnul Sfatului

Cu energie proaspata, am atacat Turnul Sfatului, aflat intre Piata mica si Piata mare (unde se organizeaza in decembrie Piata de craciun). Am urcat treptele inguste, am studiat mecanismul ceasului, si, de sus, am admirat Sibiul sub ploaie.

O cafea pentru parinti

La coborare am mai facut un popas in Piata Mica, la Sibio, o cafenea noua cu locuri de sezut construite pe verticala, ca niste trepte, si multe biciclete drept decoratiuni, lucruri care au incantat mult copiii.

Pranz cu copiii la unul din restaurantele noastre preferate din Sibiu

Pranzul l-am luat la alt restaurant la care ne oprim cat de des putem: Camara boierului. Mancarea este foarte buna, iar aperitivul pe care ti-l alegi singur direct din camara incanta pe toata lumea. Bonus pentru copii: podul restaurantului, locul de joaca din fata si micile bucatarioare traditionale expuse langa mese.

Muzeul Astra, de neratat cu copiii in Sibiu

Dupa amiaza am rezervat-o unui loc in care pana acum nu ajunsesem: Muzeul Astra al Satului. Fusesem mai demult la Gradina zoologica, de alaturi, si demult ne doream sa vedem si casutele si multele mori de vant si de apa de langa. Ploaia ne-a cam oprit plimbarea prea rapid, dar cu siguranta vom reveni.

PS: Daca vrei sa petreci mai multe zile in Sibiu, iata cateva idei de excursii in jurul sau: La ski in Paltinis / Vizita in Valea Zanelor, la Castelul de lut / Ruinele manastirii cisterciene de la Carta / Cisnadie si Cisnadioara / Pranz la Palatul Bruckental

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare