Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip prin Romania de 1 decembrie: Pranz la Palatul Bruckental

De la Valcea, prima noastra escala a fost la Avrig, unde se gaseste palatul Bruckental. Initial, ideea noastra pentru prima noapte de cazare, dar intarzierea de la iesirea din Bucuresti ne-a facut sa re-evaluam planul, si Palatul Bruckental a devenit loc de popas pentru pranz cu copiii, si o vizita dupa masa a domeniului palatului. Brukenthal este un palat impunător din anul 1788, reprezentând o fostă reședință de vară a Baronului Samuel von Brukenthal, din Transilvani, si se afla la 25 km de Sibiu pe drumul inspre Brasov.

 

Meniul de iarna la restaurantul din Oranjeria Palatului Bruckental

Restaurantul si hotelul se gasesc in Oranjeria palatului, putin in spate, iar vechea cladire monumentala a palatului troneaza deasupra, la capatul unui sir de trepte. Ne-a placut mult atmosfera destinsa din restaurant, cu semineul in care ardeau lemne si copaceii de lamai si portocal care strajuiau ferestrele mari ce dadeau in gradina palatului. Mesele erau decorate cu bostani galbeni sau portocalii, iar meniul de iarna continea o supa crema de ciuperci culese chiar de pe domeniul lor, si totul a fost delicios.

Dupa masa ne-am plimbat pe aleile pietruite, pana la palat, trecind podete de piatra sau lemn.

Distractie pentru copii la Palatul Bruckental: expozitie de costume medievale

Palatul propriu zis nu este renovat si nu se poate vizita, insa intr-o laterala ne-a asteptat o surpriza: o expozitie de costume medievale, cu care te puteai costuma si poza, spre marele deliciu al lui Lucas.

Intreg turul nostru de 1 decembrie prin Romania

Traseul / Prima noapte, cu aer oriental, la Valcea | Pranz la palat | Vizita la castel | Tur prin cetate | Piata de Craciun de la Sibiu

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare