Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip prin Romania cu copiii de 1 decembrie: Vizita la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Sa ajungi seara in Alba Iulia, oras pe care il avem pe lista de cativa ani, si care, printre altele, chiar merita vizitat, si dis de dimineata sa pornesti spre Hunedoara… Da! Pentru ca este aproape decembrie, si prognoza meteo spunea de o zi fara vant si mai ales fara ploaie in Hunedoara, si de un maine cu soare in Alba Iulia. Asa ca rapid asa am facut planul, si prognoza meteo nu s-a inselat! Si imediat am ajuns la Castelul Corvinilor din Hunedoara!

 

Castelul Corvinilor, un castel spectaculos

De la Alba Iulia la Hunedoara faci undeva in jur de o ora, si o bucata mare de drum o parcurgi pe o autostrada aproape pustie. Iar Hunedoara o strabati repede, ca sa ajungi la obiectivul pricipal (sau singurul) din oras: Castelul Corvinilor.

Castelul este spectaculos, si bine intretinut pentru o vizita pe indelete. In jur in schimb, foarte aproape, se vad realizari marete ale perioadei comuniste, pereti pe jumatate daramati si alte constructii industriale demult apuse, care iti taie un pic din atmosfera medievala.

Ne-am plimbat prin curtea castelului, pe ziduri, am urcat in toate turnurile si am vizitat toate camerele. Fiecare camera are organizata o mini expozitie, si peste tot sunt panouri explicative. O vizita, daca verifici fiecare cotlon, poate dura cateva ore. Dar a meritat, Lucas s-a distrat, iar Ema a dormit!

Lacul Cincis, un plus de natura in ziua la Castelul Corvinilor

In curtea castelului se facea reclama la diferite restaurante prin Hunedoara. Dar cum orasul in sine nu ne-a spus absolut nimic, am cautat pe google altceva, si bine am facut! La 20 de km mai departe se afla lacul Cincis, un lac maricel, cu un drum cu multe serpentine si cu view frumos inspre dealuri si munti. Iar pe malul lui, un restaurant dragut, in cadrul complexului Diamond (vara au si piscina pe malul lacului, si inchiriaza hidrobiciclete si barci pentru plimbari acvatice, si cred ca este o locatie super simpatica), unde am luat un pranz intarziat, inainte de a ne intoarce in Alba Iulia.

Intreg turul nostru de 1 decembrie:

Traseul / Prima noapte, cu aer oriental, la Valcea | Pranz la palat | Vizita la castel | Tur prin cetate | Piata de Craciun de la Sibiu

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare