Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Roadtrip prin Romania de 1 decembrie: Prima noapte, cu aer oriental, la Valcea

Am pornit roadtrip-ul nostru prin Romania in jurul orei 6, cand toata lumea se orienta spre iesirile din Bucuresti. Asa ca am petrecut peste 1h pe soselele ultra aglomerate din Militari, incercind sa iesim pe autostrada inspre Sibiu. Planul initial era sa innoptam la Avrig, la una din camerele Palatului Bruckental. Dar datorita intarzierii, am schimbat spontan, si am decis sa oprim mai aproape, in Valcea. Si a fost alegerea potrivita, am putut beneficia de confortul unui apartament la un butic hotel foarte simpatic din Ramnicu Valcea, Simfonia pe numele lui (la palatul Bruckental au doar camere duble normale).

 

Hotel cu vedere panoramica asupra Ramnicu Valcea

Apartamentul, situat la ultimul etaj, al patrulea, avea in dotare o terasa de dimensiuni impresionante (foarte placuta cred vara), cu fotolii si canapelute, de unde puteai vedea intreg orasul Ramnicu Valcea. Desi ploua si seara si dimineata la plecare, am iesit si ne-am uitat in jur, iar Lucas chiar a vrut sa se „odihneasca” pe unul dintre fotolii.

Noua ne-au placut si decoratiile, in spirit oriental, cu tapet de bambus sau animale asiatice, canapele de lemn exotic si dulapuri in stil chinezesc. De altfel, aceasta este particularitatea hotelului: fiecare etaj are un alt stil de mobilier: clasic, romantic, mediteranean sau oriental.

Lucas a fost foarte incantat de animalele de pe tapet, dar si de „camera secreta”, dressingul ascuns dupa niste usi care par de dulap normal.

Hotelul mai are un restaurant-terasa panoramica la ultimul etaj (deschis cred vara), sala de fitness si spa. Micul dejun este in restaurantul de la parter, care mie mi-a amintit de o cafenea vieneza. Dupa ce am hranit copiii, am purces la drum in continuare.

Intreg turul nostru de 1 decembrie:

Traseul / Prima noapte, cu aer oriental, la Valcea | Pranz la palat | Vizita la castel | Tur prin cetate | Piata de Craciun de la Sibiu

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare