Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Paltinis si un weekend cu copiii la ski

Iarna aceasta focusul nostru a fost pe ski. S-a dovedit cea mai interesanta ocupatie pentru cel mai mic shopaholic, este fan declarat al acestui sport, si weekend de weekend si-a dorit sa mearga la munte. In general am mers pe Valea Prahovei, dar un weekend pe la jumatatea lui februarie am ales sa schimbam aerul si am mers un pic mai departe, pentru un weekend de ski cu copiii la Paltinis, la 33 de km de Sibiu, statiune in care nu mai ajunsesem pana acum.

Ce partii de ski ai in Paltinis si cum sunt ele pentru copii?

In Paltinis poti schia in doua locuri. Prima ora de ski Lucas a facut-o pe partia Oncesti, situata foarte aproape de unde aveam hotelul. Este cea mai lunga partie din zona, de peste 1km, cu telescaun, dar ii lipsesc dotarile pentru copii.

Apoi am continuat lectiile cativa kilometri mai departe, la mult mai nou amenajata Arena Platos, cu dotari mai potrivite pentru copii. Aici exista o Gradinita pe skiuri, unde copiii se pot familiariza cu skiurile, pasitul pe ele si au si o partie mica-mica de cativa metri pe care sa exerseze alunecatul la vale. L-am inscris si noi pe Lucas in prima zi, pentru o ora.

Pentru copiii mai experimentati, alaturi era organizata o scoala de ski. Cu simulator de teleski si urcat pe o panta un pic mai lunga tras de o funie.

In afara de acest ansamblu de scoli de ski, in Arena Platos sunt in total 5 partii, dotate cu teleski-uri si telescaun. Iar la baza partiilor sunt chiar si cateva animalute, oite si iepurasi.

Unde ne-am cazat cu copiii in Paltinis pentru un weekend de ski?

De cazat ne-am cazat la hotelul Hohe Rinne, in Paltinis, locatie perfecta pentru familiile de copii. Asa ca la sfarsitul zilei de ski am profitat de piscina, Jacuzzi, saune si salina artificiala de la subsol.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare