Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Vacanta scolara de toamna la caldura: Doua zile in Dubai cu copiii

Suntem probabil a 6-a oara in UAE si a 5-a in Dubai, dar, in ciuda renumelui sau de destinatie lipsita de valori culturale si substanta, noua tot ni se pare un stop dragut, de la si inspre alte destinatii, mai ales cand suntem cu copiii.

De data aceasta am avut in total o zi jumatate in orasul din mijlocul desertului, la dus si la intors dintr-o alta destinatie tot in Peninsula Araba, foarte interesanta, Peninsula Musandam din Oman. Copiii s-au distrat maxim, si iata care a fost itinerariul nostru!

 

La plaja cu copiii pe insula The Palm, Dubai

Dimineata ne-am trezit direct pe plaja insulei artificiale The Palm (insula pe care am mai stat acum cativa ani, la Atlantis hotel, pe atunci doar cu Lucas). De data aceasta am ales alt hotel, cu view la Burj al Arab peste mare, si, dupa un mic dejun cu multe curmale, copiii au fugit la marea cea foarte calda (acum multi ani am fost in Abu Dhabi tot in noiembrie, si apa era mult mai rece).

Dupa aproape 2h de balaceala, ne-am mutat in piscina, pentru inca o runda. Veneam doar de la niste zile foarte friguroase in Romania, cu o prima ninsoare de sfarsit de octombrie, si ne bucuram cu totii de soare si cele 30 de grade.

Acvariul si Rainforest cafe, doua locuri ce i-au distrat pe copiii nostri in Dubai Mall

Ne-am uscat si schimbat si am fugit la una din cele mai populare destinatii de turism din Dubai, Dubai Mall. Copiii au admirat testoase si rechini la giganticul acvariu de la parterul mall-ului, si apoi am mancat pranzul la Rainforest cafe, un restaurant foarte simpatic pentru copii, cu aspect de jungla care se animeaza, diferit, la fiecare cateva minute.

MotionGate, unul din parcurile de distractii din Dubai

De la Dubai Mall am traversat orasul pana in partea cealalta, ca sa vizitam unul din noile parcuri de distractii din oras: MotionGate. MotionGate, parc de distractii care isi bazeaza atractiile pe diferite succese recente de cinema, face parte dintr-un complex gigantic, in care mai poti gasi Legoland, Legoland waterpark, Bollywood park, dar si Riverland, un sat cu casute din multe tari, in jurul unui rau, prin care treci ca sa ajungi la fiecare parc in parte, si care esye plin de restaurante.

Noi am ajuns dupa pranz la portile MotionGate, inca de la inceput cu convingerea ferma ca nu vom apuca sa il parcurgem pe tot. Targetul nostru principal era Satul Strumfilor, de care le tot povestisem copiilor si pe care il asteptau cu nerabdare.

Casutele micilor albastri erau perfecte, exact ca in filme, si i-au incantat mult. Din pacate, in afara de locul de joaca cu topogane printre casute si copaci, Ema nu a avut voie in nicio atractie miscatoare, deoarece avea sub 90cm (desi una din ele era super-safe si la orice alt parc de distractii ar fi fost fara nicio limita de inaltime).

Lucas insa a profitat maxim de toate, si s-a dat in repetate randuri, profitind de cozile inexistente. Seara s-a bucurat insa si Ema de strumfi, prinzind spectacolul cu Brainy Smurf, care a fost super simpatic si interactiv pentru copii.

In afara de Satul Strumfilor, am apucat sa mai parcurgem zona rezervata Columbia Pictures. La fix cu faptul ca eram la o zi dupa Halloween am facut o vizita celor de la Ghostbusters, pentru a ii ajuta sa prinda fantomele buclucase, si ne-am ametit printre oaspetii neobisnuiti ai Hotelului Transylvania.

Seara ne-am repliat la hotel, pentru o cina pe malul marii (sa recuperam prima seara, cand am mancat in halat in camera roomservice, obositi fiind dupa avion) si o plimbare pe plaja. Copiii s-au mai balacit putin in cada mare din camera, inainte de culcare.

La intoarcerea in Dubai am schimbat zona de plaja cu downtown, si am vazut intersectiile traficate ale orasului de la etajul 45, inainte de a bea un suc la terasa cu piscina de la etajul 54.

Garden Glow Dubai, o ultima distractie pentru copiii nostri

Fix vizavi de hotel era ultima noastra destinatie din aceasta prima vacanta scoalara de toamna a lui Lucas: Garden Glow Dubai. Fusesem intr-un parculet similar, cu lampioane colorate, pe insula Bintan din Indonezia, si copiilor le-a placut maxim.

Cea din Dubai promitea, cum altfel, ca este cea mai mare din lume, asa ca nu puteam sa o ratam, mai ales ca este deschisa pana la miezul noptii, asa ca am avut timp berechet. Te plimbi printr-o succesiune de tuneluri care mai de care mai colorate si luminoase, treci pe langa mii de animale si flori, e o destinatie tare placuta ochiului.

Alaturi este si Dinosaur Park, dar si un Ice Park. Noi am apucat doar sa vedem cativa dinozauri, inainte de a ne intoarce la hotel sa ne culcam.

Rasarit deasupra Sheikh Zayed Road

Dimineata am prins rasaritul superb peste skyline-ul Dubai-ului, am baut o cafea cu view la Sheikh Zayed Road si am pornit cu avionul spre casa, incantati de excursia noastra prin 2 tari arabe (dintre care una in premiera, bineinteles parte din rezolutia noastra de travel pe 2017, de descoperire a Asiei).

Alte aventuri in Dubai cu copiii (sau fara ei): Cateva zile cu toddlerul la Atlantis The Palm / Vacanta de lux in Dubai / Dubai, destinatie de shopping / Sejur de 7 stele la Burj al Arab / Cu burtica in Burj Kalifa / Seri in Dubai in nuante de bleu / Seri in Dubai, cu tinuta romaneasca / Desert Safari in Abu Dhabi

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare