Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Dubai: Vacanta de lux

La ce te gandesti prima oara cand amintesti de Dubai? La o vacanta de lux, hoteluri fancy, la mall-uri extravagante si la implinirea tuturor dorintelor, suntem siguri.

 

Insa nu tot timpul a fost asa, iar satul de pescari din prima jumatate a secolului 20 a cunoscut o schimbare extrem de alerta, devenind una din destinatiile predilecte pentru turistii din intreaga lume.

Gratie unor investitii masive, dar extrem de bine gandite, a unei deschideri pro turism, Dubai-ul a devenit acum un loc perfect pentru o vacanta ca la carte, unde luxul si ostentatia par parte din peisaj.

Pe timpul iernii cu temperaturi suportabile de 30 de grade, Dubai-ul este un cuptor incins in lunile de vara. Insa temperaturile de pana la 50 de grade nu te impiedica deloc sa petreci aici niste zile de vis. Da, nu poti face prea multe plimbari pe afara. Dar de aceea au fost construite mall-uri imense, care nu adapostesc doar magazine, ci o sumedenie de atractii turistice si de posibilitati de petrecere a timpului. Apoi pe seara nu trebuie sa ratezi o experienta unica, si anume un safari in desert.

Vei pleca intr-o coloana de masini puternice 4×4, care dupa ce isi desumfla cauciucurile vor porni la cucerirea dunelor de nisip, intr-o aventura ce se aseamana cu un tur intr-un montaigne russe din cele mai periculoase. Dupa un traseu intortocheat, in care vei putea admira desertul in adevarata sa splendoare, vei poposi sa pozezi apusul, reusind probabil cele mai scenice poze pe care le-ai facut vreodata, iar apoi vei cina intr-o autentica tabara de beduini, incercind toate specialitatile traditionale de aici.

Mall-urile, atractii turistice in Dubai

Dupa cum am spus, mall-urile aici sunt adevarate atractii turistice, si nu doar din cauza varietatii magazinelor si a preturilor cu discount practicate. Emirates Mall ofera impatimitilor sporturilor pe zapada posibilitatea, unica in lume de altfel, de a schia in desert. Da, este perfect adevarat. 4 partii sunt adapostite de o constructie ciudata, in imediata vecinatate a magazinelor. Temperatura este de cateva grade celsius, si poti schia in voie, din varful partiilor unde esti urcat cu un telescaun identic cu cele utilizate pe partiile din Alpi.

Dubai Mall, cel mai mare mall din lume, deschis la sfarsitul anului 2008, vine si el cu o oferta de petrecere a timpului greu de refuzat. Intre magazinele luxoase isi gaseste locul cel mai mare acvariu din lume, dar si o gradina zoo subacvatica. Poti vedea numeroase specii de rechin de aproape, trecind prin tunelul din centrul acvariului, si pentru o experienta inedita te poti plimba cu barca pe deasupra celor 11 milioane de litri de apa sau, cei mai curajosi, se pot scufunda chiar in apele acvariului, pentru o experienta de scuba diving unica in lume.

Tot in acest mall gasim un patinoar de dimensiuni olimpice si putem admira cele mai mari jocuri de apa si lumina intr-un ansamblu de fantani gigant. Dubai Mall se afla in vecinatatea lui Burj Dubai, care la finalizarea sa la finele acestui an, va fi cea mai inalta cladire din lume.

Vacanta de lux in Dubai la singurul hotel de 7 stele din lume

Pana vei putea sa te urci sa vezi Dubai-ul din varful acestui turn impresionant, nu trebuie sa ratezi sa vizitezi un alt turn care a facut istorie, Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume. Daca nu iti permiti sa dai peste 1000 de euro pe noapte pentru o camera aici, poti insa sa il vizitezi. Poti lua ceaiul la barul Skyview de la etajul 27, o traditie a locului, ceai care va fi acompaniat de numeroase prajiturele si sampanie, sau cina la unul din restaurantele din incinta, noi recomandand Al Mahara, cu specific marin, sau Al Muntaha, servind preparate internationale.

De arsita de afara poti fugi si in apa. Plajele din Dubai sunt cu nisip fin, iar apa marii este calduta, dar racoritoare. De neratat sunt si parcurile de distractii acvatice, dintre care noi va recomandam cel inclus in hotelul Atlantis, situat pe celebra The Palm, insula artificiala in forma de palmier (unde daca ajungeti merita sa vizitati si The Lost Chambers, un acvariu tematic, care prezinta, cu foarte multa imaginatie, viata de pe vechiul continent Atlantis), dar si Wild Wadi, situat vizavi de Burj al Arab, la care clientii hotelului au acces gratuit.

Oricum ai alege sa iti petreci vacanta aici, sigur nu vei regreta vizita in Dubai, iar timpul ti se va parea prea scurt pentru tot ce doresti sa experimentezi si sa vizitezi.

Vezi o intreaga galerie de poze cu Dubai pe egirl.ro.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare