Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  Burj al Arab, sejur de 7 stele

Desi constructia lui a inceput in 1994, Burj al Arab a obtinut in scurta sa viata de pana acum o faima similara cu cea a unor constructii vechi de sute de ani, devenind un simbol al Dubai-ului, precum Tour Eiffel este pentru Franta sau Big Ben pentru Anglia.

Burj al Arab, o experienta in sine

Cel mai luxos hotel din lume este intr-adevar o experienta in sine. O camera pe noapte incepe de la aproximativ 1000 de euro, incluzind micul dejun, insa isi merita cu prisosinta banii, luxul decoratiunilor si al mobilierului, calitatea serviciilor primite de clienti, carora le este asignat un valet personal, care le raspunde la toate nevoile pe durata sejurului, dar si insasi arhitectura exterioara si interioara a hotelului fiind cu mult peste orice alt ceva.

Inca dinainte de a intra in hotel, drumul suspendat care uneste mica insula artificiala de tarm, este pur si simplu impresionant. In timp ce rulezi la viteza mica intr-una din limuzinele hotelului poti admira plaja, Golful Persic si structura in forma de vela, care s-a dovedit simbolica pentru Dubai, a lui Burj al Arab.

In timp ce receptionerii iti repartizeaza o camera, care in fapt este un mic apartament, esti servit cu cele mai bune curmale care o sa le gusti vreodata. Apoi vei lua scarile rulante, de-a lungul celor 2 pereti acvarii din hol (cel mai inalt hol de hotel din lume) pentru la nivelul superior al lobby-ului, de unde un lift de mare viteza te va duce la etajul la care vei locui.

Ca si priveliste, ai de facut o alegere grea: oceanul sau vedere asupra orasului Dubai. Orice ai alege, nu vei fi dezamagit, deoarece cele 2 etaje ale camerei tale au cate un perete complet din sticla. Nu te teme nici daca o sa vezi de partea cealalta a geamului alpinisti care il spala: ferestrele sunt de asa natura construite incat nu permit vizibilitate decat dintr-o singura directie, din interior in exterior.

Camerele sunt de un lux ostentativ, decorate cu mult auriu si in culori vii (rosu, verde, galben, bleu) insa perfect asortate si fara a cadea in capcana unui prost gust. Oglinzile aurii, decoratiunile scumpe si mobilierul luxos sunt completate de aparatura tehnica de ultima ora: vezi pe ecranul televizorului persoana care iti suna la usa, iti poti stabili intensitatea luminii in 4 stadii, ai instalatie sonora in baie si deschizi draperiile din pat, cu ajutorul telecomenzii speciale.

Apartamentele sunt pe 5 nivele de pret, dar chiar si cele mai ieftine sunt compuse din 2 etaje, parterul avand un living mare, un loc de luat masa, o debara, o baie si un birou, in timp ce la etaj gasindu-se un dormitor somptuos, dressing si o baie de dimensiuni generoase, cu jacuzzi si cabina de dus.

Orice ai avea nevoie, poti sa apelezi la valetul asignat camerei tale, sau la receptionerul de pe etaj, care este acolo pentru a iti indeplini toate dorintele. Tot aici poti sa iti faci rezervari pentru diferite activitati, dar si pentru a lua masa in interiorul hotelului.

Cina, de neuitat la Burj al Arab

Daca am amintit de luat masa, cina este o experienta de neuitat in Burj al Arab. De altfel, chiar daca nu stai in hotel iti poti rezerva o masa la unul din restaurantele, celebre si ele, ale hotelului. Al Iwan este situat chiar in lobby si serveste bucatarie araba, Bab Al Yam ofera o cina informala, pe marginea oceanului, iar Junsui este un restaurant asiatic ce nu trebuie ratat sub nicio forma.

In timp ce Bab Al Yam si Junsui sunt cele 2 restaurante unde poti servi si micul dejun, cele mai faimoase restaurante sunt Al Muntaha, unde vei lua masa la 200m, dupa ce ai calatorit cu un lift panoramic, si Al Mahara, unul din cele mai bune 10 restaurante din lume, cu specific marin, unde iti vei delecta privirile cu imensul acvariu cilindic din mijlocul salii de mese.

In timp ce iti poti organiza ce excursii vrei tu cu ajutorul personalului din hotel, nu uita sa faci o vizita si pe malul marii, pe plaja micuta, cocheta, privata a hotelului, unde vei fi intampinat cu apa rece, sau alaturi, la hotelul-sora Jumeirah, unde de altfel poti sa vizitezi si parcul de distractii acvatice Wadi Wild. Hotelul dispune si de piscine, una exterioara si 2 interioare: una mixta si una speciala pentru femei. Trebuie sa tii minte ca in Aswan SPA, complexul care gazduieste piscinele interiore, este interzis sa faci poze din respect pentru restul clientilor.

Orice ai alege sa faci in Burj al Arab, fie ca esti doar in vizita pentru o cina de exceptie, fie ca alegi sa fii client al hotelului si sa petreci aici un sejur de vis, cu siguranta nu vei regreta experienta!

Vezi Galerie de poze: Burj al Arab, sejur de 7 stele pe egirl.ro.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare