Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Arsenal Parc: Cum sa dormi intr-un tanc cu copiii?

Ei bine, simplu! Pui capul pe perna de langa volan, si te culci! Pentru ca in Romania, langa Orastie, in cel mai mare parc tematic militar din Sud-estul Europei, Arsenal Parc, poti face fix lucrul asta, si e o experienta cat se poate de inedita cu copiii (sau fara).

 

Arsenal Parc si simpaticele camere decorate militar, distractie pentru copiii nostri

Arsenal Parc Transilvania are diferite tipuri de camere, impanzite intr-un parc gigantic in padure, fosta baza militara si actualmente muzeu militar in aer liber. Poti alege dintre multe camere decorate militar, apartamente de colonel, camere cu tun. Dar se departe cele mai interesante sunt camerele care au atasate cate jumatate de tanc, in care este amenajat patul.

O casuta are doua astfel de camere, iar tancul pare ca a trecut direct prin ea, jumatate din el fiind in camera din stanga, si jumatate in cea din dreapta.

Ce poti face la Arsenal Parc cu copiii?

In primul rand, sa te plimbi prin parc, un extraordinar muzeu militar in aer liber. Vezi tot felul de avioane, elicoptere, tancuri, tunuri, camioane militare. In multe te poti urca, si le poti manui. Este chiar si o locomotiva, dar si un tren de mina, amandoua i-au distrat maxim pe copii.

Intr-o laterala este construit un sat dacic, cateva casute foarte cozy, care au incantat mult pe Lucas si Ema.

Sus este si un turn, pe care se poate face escalada si coborat in rapel. Iar langa turn este construit un traseu de agilitate printre copaci, dar si o cafenea pentru cei care vor sa se uite.

Unde am mancat la Arsenal Parc cu copiii?

Mesele le mananci la Popota, de altfel un restaurant foarte simpatic, evident tot cu specific militar. Iar orice informatii ai nevoie, te prezinti la Comandament, cladirea de alaturi, unde este si receptia.

Cei mici au fost foarte impresionati si de locul de joaca, extrem de mare si in forma de castel, cu topogane si locuri de catarat pentru toate varstele.

Arsenal Water Park, distractie acvatica

Alaturi de parcul militar, avand aceeasi proprietari, te asteapta o alta distractie, acvtica de data aceasta. Arsenal Water park este dotat cu mai multe piscine si jacuzzi-uri, dar si cu cateva topogane, si am petrecut in apa calda cateva ore bune si foarte distractive. Vara, distractia continua si afara, unde topoganele sunt si mai numeroase, si am vrea sa revenim si pe caldura sa le testam si pe acestea.

In zona poti face multe excursii: la Deva (cetate), la Arboretumul de la Simeria, la Geoagiu Bai (cascada Clocota si baile romane Germisara), la biserica de piatra Densus sau cetatea Colt din Suseni, la Sarmizegetuza, la Hateg si al sau Geopark cu Dinozauri sau la Castelul Corvinilor din Hunedoara ori lacul Cincis. Sau de ce nu, chiar si la cetatea Alba Iulia.

Cum noi am prins un weekend foarte ploios nu am mers inspre Hateg cum vroiam initial, sa vizitam Geoparcul, biserica Densus si cetatea Colt, ci ne-am repliat spre Sibiu, unde am dat o tura prin Muzeul Satului Astra si am urcat in Turnul Sfatului.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare