Sus
  >  Destinatii   >  Asia   >  5 hoteluri deosebite prin Sri Lanka

Am avut un traseu de roadtrip prin Sri Lanka de 3 saptamani cu copiii, inceput in capitala Colombo, in care am condus pe cont propriu printre tuk-tuk-uri si autobuze, si nu am descoperit doar minunatiile Ceylon-ului, dar si cateva hoteluri absolut minunate, pe care vreau sa le recomand mai departe.

The Fortress, un hotel ca o oaza deasupra plajei si valurilor pe coasta de sud vest din Sri Lanka

Un popas lung in roadtrip-ul nostru prin Sri Lanka l-am dedicat relaxararii la plaja, pe coasta de sud-vest, unde e sezon potrivit in decembrie-ianuarie. Am stat pe plaja din Koggala, unde am putut admira pescari pe stalp, dar si vizita un spital si ferma de testoase, si in fiecare zi am avut in plan plimbari lungi pe plaja, si balaceli in ocean si piscina hotelului. Aici ne-am petrecut si Craciunul, si am avut posibil cea mai frumoasa petrecere de Craciun. Am avut o camera „family”, cu geamuri mari in care dimineata auzeam valurile.

>> Rezerva The Fortress | Cauta alte cazari in Koggala

>> Rezerva The Fortress | Cauta alte cazari in Koggala

Hotelul se numeste The Fortress pentru ca este adapostit intr-o adevarata fortareata, cu curte interioara verde. Piscina insa a fost atractia numarul 1 a copiilor. Ziua era de un bleu intens, iar noaptea… noaptea era ca un lac de licurici.

In mici stupi cu vedere la munte: Dreamcliff, un hotel atipic in Sri Lanka

La DreamCliff am poposit doar o noapte, in drumul nostru de la Ella catre Nuwara Elya, pentru a ne relaxa inainte de o zi de hike prin Horton Plains National Park, catre Worlds End, dar au fost o zi si o noapte perfecte. Ne-am jucat si balacit pe marginea piscinei, am prins un apus fenomenal pe terasa panoramica 360 a hotelului, si am dormit in casute cu acoperis de paie, si geamuri de sus pana jos inspre culmi muntoase, intitulate stupi.

>> Rezerva DreamCliff Mountain Resort

>> Rezerva DreamCliff Mountain Resort

Intr-o casa foarte englezeasca, la marginea unui orasel foarte englezesc, in mijlocul plantatiilor de ceai: Langdale by Amaya

Urmatoarele nopti le-am dormit langa Nuwara Elya, capitala ceaiului din Sri Lanka, un oras foarte british, unde se serveste high tea, te plimbi cu barcuta pe lacul Gregory, vizitezi gradini foarte englezesti in design, mergi la curse de cai elegante, si esti in permanenta inconjurat de plantatii de ceai cu nume precum Somerset sau Edinburgh. Aici am stat 3 nopti, la o casa din perioada coloniala britanica, transformata in hotel boutique acum, in mijlocul tufelor de ceai: Langdale by Amaya.

>> Rezerva Langdale Boutique Hotel by Amaya | Cauta alte cazari in Nuwara Elyia

>> Rezerva Langdale Boutique Hotel by Amaya | Cauta alte cazari in Nuwara Elyia

Preferata copiilor a fost de departe piscina, cu vederi panoramice la dealuri nesfarsite de tufe verzi de ceai, iar noua, adultilor, ne-au placut teribil plimbarile prin plantatii, la care aveai acces direct din curtea hotelului. Un alt aspect interesant este ca la Langdale esti la peste 1500m inaltime.

In imediata vecinatate poti vizita si o fabrica de ceai, la 5 minute de Langdale se gaseste fabrica plantatiei Somerset, unde am vazut intreg procesul de productie, si am degustat si cumparat ceai produs acolo.

Tot in plantatie de ceai la inaltime, in cort, la Madulkelle Tea & Eco Lodge

Un alt loc deosebit in care te poti caza in Sri Lanka, in plantatii de ceai, este Madulkelle Tea & Eco Lodge, unde dormi in corturi (de glamping, cu toaleta si toate conditiile), cu o priveliste impresionanta catre muntii Knuckles (protejati de UNESCO). L-am inclus si pe lista noastra de cele mai inedite locuri de cazare testate de noi prin lumea intreaga.

>> Rezerva la Madulkelle Tea & Eco Lodge | Cauta alte cazari in Kandy

Punctul central al lodge-ului este casa care adaposteste restaurantul si spatiile comune de divertisment (masute de sah sau biliard, semineu si bar, un mic magazin de ceaiuri), de unde pe o carare ajungi la piscina infinitului si la spa.

>> Rezerva la Madulkelle Tea & Eco Lodge | Cauta alte cazari in Kandy

Dimineata si la apus ne-am plimbat prin plantatiile de ceai din jur. Locul este o baza potrivita pentru multe trasee de drumetii pe munti, dar noi, din lipsa de timp (si din teama fata de lipitori, aparute foarte multe din cauza ploilor torentiale de cu cateva zile inainte) am preferat sa nu. De asemenea, de aici ajungi relativ usor in Kandy, ceea ce am preferat sa facem si noi.

Heritance Kandalama, un hotel in arhitectura brutalista in Triunghiul cultural din Sri Lanka

Foarte aproape de Templul din Dambulla (UNESCO), dar nu foarte departe nici de celebra stanca Sigiriya sau vecina sa Pidurangala, si la o ora si ceva de orasul antic Polonaruwa, Heritance Kandalama este cu adevarat o aparitie. Sub semnatura arhitectului Deshamanya Geoffrey Bawa, unul din cei mai influenti arhitecti asiatici, originar din Sri Lanka, Heritance Kandalama are aspectul unor aripi deschise, urmind linia unei stanci gigantice, deasupra lacului Kandalama, perfect integrat in peisaj si natura.

Camerele au pereti de sticla de sus pana jos, cu vedere la lac, stanca Sigiriya si sumedenia de maimute prezente aici, iar coridoarele sunt deschise direct catre natura luxurianta. Dar nu doar aspectele vizuale au fost importante in design-ul hotelului, ci si caracterul sau sustenabil.

>> Rezerva Heritance Kandalama | Cauta alte hoteluri in Dambulla

>> Citeste si: Itinerariul de roadtrip de 3 saptamani prin Sri Lanka | Colombo, poarta de intrare in Sri Lanka | Cum este sa conduci pe cont propriu o masina inchiriata prin Sri Lanka

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare