Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Unde sa mergem la plaja cu copiii intr-o vacanta exotica?

In fiecare sezon rece familiii de calatori, cu mic cu mare, cauta destinatii la soare si caldura si plaja. Si apare intrebarea: unde mergem intr-o vacanta exotica, in familie, cu copiii. In dinamica noastra de calatorii in familie ne plac vulcanii, muzeele, drumetiile si experiente de tot felul, dar din cand in cand ne place si sa ne refugiem pe plaje salbatice pentru un pic de relaxare in familie. Deci, sa o luam pe rand, unde poti merge cu copiii intr-o vacanta exotica la plaja, sa fie sa fie safe, sa fie kids friendly, sa fie apa calda, dar si locuri de explorat in jur. Am cerut si ajutorul colegelor mele din Family Travel Bubble, si a iesit lista de mai jos. Tu ce ne-ai mai recomanda? Unde sa mergem data viitoare cu copiii la plaja intr-o vacanta exotica?

Maldive, insulele paradisului de nisip si apa turcoaz, vacanta exotica relaxanta cu copiii

Daca vrei doar relaxare intr-un peisaj cu adevarat paradisiatic insa, Insulele Maldive sunt ceea ce cauti. Mici bucati de pamant si nisip intre ape turcoaz, hoteluri confortabile, poate sa fie tot ceea ce iti doresti de la o vacanta in familie.

>> Citeste despre Maldive, paradisul acvatic
>> Recomandare de cazare de la onmyway.ro: Furaveri Resort&Spa

Mexic si Riviera Maya, o destinatie exotica cu multa culoare si plaje fara numar

Alta fasie superba de nisip auriu si ape turcoaz gasim in peninsula Yucatan, pe Riviera Maya. Plaja aici se condimenteaza cu vizite la cenote si explorat de ruine antice precum Chichen Itza.

>> Cum ne-am petrecut noi o saptamana in Peninsula Yucatan?
>> 10 lucruri de facut pe Riviera Maya
>> 5 cenote de vizitat in Yucatan

In Filipine ai de unde alege insula perfecta pentru familia ta!

Intre Coron, Palawan cu El Nido, Bohol, Panglao si multe altele, in Filipine chiar ai de unde alege o insula perfecta pentru tine si familia ta, iar in iernile friguroase din Europa aici temperatura este calda si sezonul uscat.

Insulele ABC – Antilele Olandeze sunt foarte kids friendly!

Cele 3 insule care compun grupul ABC in Antilele Olandeze, Aruba, Bonaire si Curacao, sunt in afara centurii de uragane din Caraibe, si astfel o destinatie perfecta tot anul. Serviciile si curatenia sunt la standarde europene, si oricare dintre insule ai alege vei avea parte de o vacanta reusita pe plaja.

>> 10 zile insorite pe Aruba, o insula vesela
>> 3 hoteluri kids friendly recomandate pe Aruba
>> Sarmanta Curacao
>> Ce poti face pe insula Bonaire?
>> Bonaire, paradisul scufundarilor

Costa Rica, plaje superbe, salbatice, nesfarsite la doua oceane

Daca vrei plaje superbe, salbatice, nesfarsite, Costa Rica e locul pentru tine si familia ta. Costa Rica are avantajul iesirii la doua oceane, si atat plajele de la Pacific, cat si din partea Caraibiana a tarii, sunt absolut impresionante. In plus, o vacanta in Costa Rica poate sa nu se rezume doar la nisip si soare. Costa Rica e un paradis pentru intalniri cu animale salbatice exotice, precum tucani sau lenesi, dar si pentru drumetii prin paduri tropicale, catre cascade sau pe vulcani.

>> Pe plajele la Oceanul Pacific din Costa Rica
>> Traseu de doua saptamani cu copiii prin Costa Rica
>> 50 de experiente fabuloase in Costa Rica

Seychelles, plajele si insulele perfecte pentru o vacanta cu copiii intr-o destinatie exotica

Multi le compara cu Maldive, dar in insulele Seychelles ai ocazia sa impletesti statul la plaja si cu activitati antrenante. O sumedenie de trasee pot fi facute pe muntii ce se gasesc pe fiecare dintre insulele principale ale arhipelagului, in plus aici poti intalni renumitele testoase gigant.

>> Cu copiii in Seychelles

Mauritius, o insula cu plaje superbe

Daca vrei sa mergi pe o insula sigura, cu plaje superbe, si un mix de influente, Mauritius poate fi ceea ce iti trebuie. In Mauritius doar tu decizi cat de activa sau relaxanta va fi vacanta ta, cu plaje perfecte pentru copii si multe atractii naturale, precum Chamarel, pamantul in 7 culori sau cascade nenumarate.

>> 4 motive pentru care sa mergi in Mauritius cu un bebelus
>> Cum este sa conduci in Mauritius
>> Ravenala Attitude, resort all inclusive in Mauritius

Alege o insula din Caraibe.

Inspre Republica Dominicana si plajele sale fara sfarsit avem chiar si chartere

Marea majoritate a insulelor din Caraibe sunt cat se poate de kids si family friendly, trebuie doar sa alegi una. Din Romania avem de anul trecut chiar si chartere directe, inspre Republica Dominicana.

Desi cea mai mare parte a vizitatorilor aterizeaza in aceasta mica natiune caraibiana in cautare de plaja, Republica Domninicana are si alte atractii de oferit, precum orasele sarmante coloniale (inclusiv capitala), jungla cu vegetatie abundenta, cascade si pesteri.

>> Traseu de roadtrip de doua saptamani prin Republica Dominicana
>> Variante de cazari nu la all inclusive prin Republica Dominicana
>> La ce sa te astepti intr-o excursie spre insula Saona?
>> In Punta Cana cu bebelus si toddler
>> Cum a fost la Scape Park
>> Idee de excursie din Punta Cana: Monkeyland

In Guadeloupe te simti ca in Franta!

Exista si variante super europeene pentru o iarna la caldura in Caraibe. Franta si Olanda au insule cat se poate de europenizate, si cu zboruri directe din Paris sau Amsterdam catre ele. Anul trecut in decembrie am petrecut Ziua Nationala a Romaniei in Guadeloupe.

>> Cum a fost cu copiii in Guadeloupe

Plajele exotice din Thailanda

O alta destinatie safe de mers cu copiii, cu multe plaje frumoase, scenice, si pe insule, si pe continent, foarte populara printre famiii (si care tocmai pare ca s-a redeschis) este Thailanda. In plus, poti combina cu intalniri cu animale salbatice, vizite la temple impresionante sau ruine antice, hike-uri prin jungla sau explorari urbane in Bangkok.

>> Despre 2 zile in Bangkok
>> Traseu de o saptamana prin Thailanda
>> Vizitind ruinele de la Ayutthaya
>> Railay Beach, cea mai frumoasa plaja din Thailanda?

>> Plajele tropicale din Koh Lanta
>> De la rasarit la apus la Marea Adaman

>> In Koh Lanta cu cei mici
>> 4 plaje in Krabi
>> Cu copiii in Krabi – mic ghid
>> Recomandare de hotel kids friendly de la Crestem si calatorim in Krabi
>> In Insulele Phi Phi cu copilul

Colombia, o tara cu atatea atractii, dar si cu plaje potrivite pentru familiile cu copii

Trebuie sa recunosc ca noi nu am vizitat prea mult din Colombia. Dar cand vom reveni, avem in plan sa „testam” si cateva plaje. Par fix ce ne trebuie: ape turcoaz, nisip fin si intrare lina in apa.

>> Citeste despre o excursie pe insula Baru la Playa Blanca

Sri Lanka, insula lacrima, si coastele sale acoperite de nisip

In Sri Lanka nu mergi doar pentru plaja, dar ar fi pacat sa nu poposesti macar pe o coasta, pentru cateva zile de relaxare, plaje sunt din plin, doar vorbim de o insula.

>> Traseu de 3 saptamani prin Sri Lanka cu copiii
>> Cum este sa conduci prin Sri Lanka
>> 5 hoteluri deosebite in Sri Lanka
>> 10 experiente locale in Sri Lanka

Zanzibar, posibil turcoazul marin preferat pentru noi

In Zanzibar am vazut cele mai frumoase nuante de turcoaz de pana acum, cu siguranta. Iar constantul flux si reflux, de dimensiuni mari, insemna ca peisajul oceanului este mereu altul, in alte nuante si alte forme. Cu asa flux si reflux mare, plajele sunt perfecte pentru copii, cu intrare lina in apa, si posibilitatea de a zari stelute de mare, pestisori, si alte animale acvatice. In plus, poti combina relaxarea de la plaja din Zanzibar cu zile intense de safari pe Tanzania continentala.

>> Citeste despre zilele petrecute de noi pe Zanzibar

Indonezia, insule exotice si plaje fara numar

Cea mai cunoscuta insula printre familiile cu copii calatori din aceasta tara insulara este cu siguranta Bali, in care ne dorim si noi sa ajungem. In Indonezia insa noi am ajuns doar pe insula Bintan, la un ferry scurt distanta de Singapore, si ne-a placut foarte mult.

Egipt, o destinatie exotica foarte accesibila din Romania

Spre statiunile de plaja din Egipt sunt chartere fara numar, iar zborul este scurt, intre 2 si 3 ore. Iar daca te desprinzi de plaja si Marea Rosie si pestisorii sai ai o sumedenie de locuri fascinante de vizitat prin Egipt, pe Valea Nilului sau in Peninsula Sinai, locurile in care cu usurinta ajungi din Hurghada sau Sharm el Sheik.

Spre Cairo si faimoasele sale Piramide din Giza ai deasemenea zbor direct, de linie, din Bucuresti.

>> Cum a fost in Hurghada cu copiii
>> Citeste despre un roadtrip fantastic pe Valea Nilului
>> Cum este sa conduci pe cont propriu in Egipt
>> Plimbare cu submarinul si snorkeling in Marea Rosie
>> 5 lucruri de stiut cand mergi pentru prima data in Egipt
>> 5 activitati de facut cu copiii in Hurghada

Tunisia – medine, palmieri, camile si o plaja perfecta pentru copii

In Tunisia am ajuns pentru prima data anul trecut in iunie, si a fost dragoste la prima vedere. Ne-au placut medinele, cetatile, dar si plajele. In plus, ai chartere directe, cu zbor de aproximativ 2 ore.

>> Despre Hammamet, baza noastra la plaja in Tunisia
>> Roadtrip prin nordul Tunisiei cu copiii
>> Plimbari in jurul capitalei Tunis

Dubai si celelalte emirate UAE, nu doar pentru plaje

Dubai poate parea o destinatie urbana, cu zgarie norii sai impresionanti, mall-urile in care te poti pierde cu orele, muzeele fascinante. Dar realitatea este ca Dubai este inconjurat de plaje, ca emiratele vecine din UAE. Chiar si cea mai cunoscuta cladire de aici, Burj al Arab, simbolul emiratului, este fix pe plaja (si are plaja privata pentru clientii sai).

>> Dubai toamna cu copiii
>> Stopover cu view la Burj Khalifa
>> Doua plaje frumoase in Dubai
>> Cum este sa fii cazat la Burj al Arab
>> Cu toddlerul in Dubai
>> Vacanta cu copiii in Dubai
>> O zi in Abu Dhabi
>> Prin Fujairaj si Sharjah

Oman, o tara mai nevizitata din Orientul Mijlociu, dar atat de ofertanta

Am fost de doua ori pana acum in Oman, si ne-am intoarce cu drag inca o data. De fiecare data ne-a impresionat cu frumusetea sa! Plaje ai de-a lungul intregii tari, dar nu doar plajele te vor atrage aici. Ci si mancarea, oamenii, muntii, oazele, cetatile, sau frumoasa capitala Muscat.

>> Traseu de roadtrip cu copiii prin Oman
>> La plaja in „Omanul mic” – Peninsula Musandam
>> Cum organizezi o vacanta cu copilul in Oman
>> Plaja Fazayah, cand natura te lasa fara cuvinte

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare