Sus
  >  Destinatii   >  America de Nord   >  Cum a fost la Scape Park in Republica Dominicana langa Punta Cana

Scape Park este marketat ca parc de aventura, si mare parte din turisti vin pentru complexul de tiroliene peste jungla si stancile ce predomina aici, in acest relief carstic. Noi nu am mers insa pentru tiroliene (care aveau si o coada impresionanta de altfel), ci pentru cenotele care sunt pe domeniul acestui parc, inclusiv cea numita „cea mai frumoasa cenota” din Republica Dominicana.

>> Vezi intreg traseul nostru de roadtrip de 2 saptamani prin Republica Dominicana

Ce atractii am vizitat la Scape Park?

Care Hoyo Azul, aceasta cea mai frumoasa cenota (desi, toate in care am fost noi sa ne balacim au fost superbe), a fost prima catre care ne-am indreptat la prima ora dupa deschidere, pentru a o prinde libera si fara de turisti (adevarul ca nu toti care intra in parc se „incumeta” pana la ea, deoarece trebuie sa parcurgi, pe carare, cateva sute de metri prin jungla). Si a fost o balaceala perfecta! Poti si sari dintr-un loc special amenajat in ea, ti se dau si veste de salvare daca nu stii foarte bine sa inoti, si apa este de un turcoaz profund, ireal.

Apoi pasii ne-au dus catre insulele cu animale. Poti vedea la Scape Park un mic zoo, cu serpi, papagali, maimute si iguane. Nu am zabovit prea mult la ele, ca alta cenota ne astepta, dar pe copii i-au distrat giumbuslucurile maimutelor si ale papagalilor.

Pornesti pe un „traseu cultural” prin padure, ce iti povesteste istoria insulei, de la taino, primii locuitori, la Columb care i-a descoperit, la conquistadorii spanioli care i-au cucerit, la sclavii adusi de acestia, cu accent pe mixul de culturi care este acum in Dominicana.

Si ajungi la o scara ce te coboara intr-o pestera, o cenota subterana luminata fantastic, unul din cele mai faine locuri in care te poti balaci.

V-am zis ca am ignorat tirolienele, dar nu de tot. Pentru ca urmatoarea (si ultima) oprire a fost la Saltos Azules, o alta cenota, cu cascada, mai „aranjata” de mana omului, in care poti inota, dar peste care poti si zbura cu tiroliana, zbor cu saritura in apa la final inclusa si obligatorie.

Cum ajungi la Scape Park, unde te poti caza si cum iti poti cumpara bilete?

Scape Park este situat in Cap Cana, o imensa rezidenta ce adaposteste numeroase hoteluri, ansambluri de vile sau blocuri, restaurante. Ea este o rezidenta inchisa, si poti intra in ea doar avind rezervare la un hotel, restaurant sau atractie. Asa ca bilete la Scape Park poti cumpara fie online de pe site-ul propriu, fie de la vreo agentie de turism, oricare iti va oferi un tur aici, fie, dar lasi la noroc daca mai au disponibilitate, de la receptia de la intrarea in Cap Cana. Chiar cu bilet luat, tot va trebui sa stai la coada la intrarea in Scape Park, pentru a preschimba biletul in bratara cu cod qr de acces.

De la orice hotel din Cap Cana ajungi in 10 minute maxim la Scape Park. Dar si Punta Cana sau Bavaro sunt la maxim o ora distanta. De la aeroport la Scape Park faci 20 de minute. Cauta asadar hoteluri in Cap Cana (noi am stat la Tanama Lodge, chiar in rezidenta Cap Cana, la 10 minute de Scape Park), Bavaro (noi am ales Los Corales Beach Village aici), Punta Cana.

In Cap Cana, zonele dragute sunt in jurul Juanillo Beach, o plaja cu nisip alb, sau in marina. Noi am poposit in ambele pentru pranz si cina pe plaja.

>> Citeste intreg traseul nostru prin Republica Dominicana

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare