Sus
  >  Destinatii   >  America de Nord   >  Cazari si tipuri de hotel nu „all inclusive” de incercat in Republica Dominicana

Toata lumea cunoaste imensele all inclusive pe care le ofera Republica Dominicana turistilor amatori de astfel de vacante. Dar oare acestea sunt singurele tipuri de cazari pe care le poti avea in aceasta insula cu plaje turcoaz din Caraibe, sau ai la dispozitie si alte optiuni de hotel, pensiune, lodge, mai altfel?

Sa o luam pe rand si sa va povestesc pe unde am stat noi in roadtrip-ul nostru de 2 saptamani cu copiii in Republica Dominicana, traseu despre care te invit sa citesti in acest post separat.

In lumea eleganta si inflorata a lui Oscar de la Renta, intr-o casuta galbena pe plaja, un resort upscale in Republica Dominicana

Cea mai cunoscuta persoana nascuta in Republica Dominicana, ce a primit chiar titlul de ambasador onorific, este designerul Oscar de la Renta, cel care in anii 60 o imbraca pe Jackie Kennedy. Iar cadoul sau pentru insula sa a fost un resort de casute galbene, pe plaja, ce ii poarta in totalitate semnatura: Tortuga Bay.

Este situat in Punta Cana Resorts, la doi pasi de aeroport, pe o plaja privata micuta, unde ne incepeam zilele admirind rasaritul in pijama. De altfel, plajele sunt nesfarsite aici in Punta Cana, si din Tortuga Bay ai acces la toate plajele din resort, plimbari nesfarsite practic, si posibilitati de a intra in mare unde te tenteaza turcoazul mai mult. Am avut la dispozitie o masinuta de golf si bicilete pentru toata familia, pentru a putea explora unde doream pe cont propriu.

Alaturi de plaja este amenajata si o piscina cocheta, cu jacuzzi, alaturi de restaurantul in nuante de roz, decorat cu multi corali.

Pe domeniul Tortuga Bay se gaseste si rezervatia naturala Ojos Indigenos, ce iti ofera un mic traseu prin jungla, si mai multe cenote cu apa turcoaz in care te poti balaci in voie.

>> Vezi preturile si disponibilitatea la Tortuga Bay | Cauta alte cazari in Punta Cana

Un hotel pe un mal stancos, cu multe piscine naturale. locul preferat al copiilor nostri din intreaga Republica Dominicana

Din Punta Cana am continuat de-a lungul coastei catre Tracadero Resort, in Dominicus, un complex de bloculete si cateva vilute pe o parte stancoasa a tarmului, dotata insa cu cele mai fabuloase piscine naturale.

Tracadero are nu mai putin de 9 piscine naturale (cateva adults only, restul pentru intreaga familie), cu apa direct din ocean, un restaurant si un bar.

Poti intra, prin locuri amenajate cu scara, si in mare direct. 

Am avut un apartament spatios, si cred ca a fost locul preferat al copiilor din toata Republica Dominicana. Nu se mai saturau de toate aceste piscine. Unele sunt mici si chiar pe malul apei, altele ca niste lagune, inconjurate de plaja cu nisip, ce sa mai, daca nu mai aveam multa insula de explorat, aici ramaneam.

>> Rezerva un apartament la Tracadero Resort

O eco lodge deasupra valurilor in Barahona

Barahona nu este cea mai turistica zona din Republica Dominicana, dar am gasit aici o eco lodge foarte simpatica: Casa del Mar Lodge.

Ce inseamna eco lodge? Ei bine, nu ai aer conditionat, dar ai plase de tantari in jurul patului, nu ai acoperis de tabla ori tigla, ci de stuf, si circulatia aerului se face natural. Dar ai un rasarit absolut minunat in fiecare dimineata!

Langa camerele acoperite de stuf ai si un restaurant ce serveste un meniu traditional dominican, o piscina si un jacuzzi, dar si o scara pentru a cobora, peste stanci, catre plaja cu pietricele si catre valurile oceanului, in sunetul carora te trezesti dimineata.

>> Vezi preturile la Casa del Mar

O casa coloniala in capitala Santo Domingo, un hotel Small Luxury Hotels in Republica Dominicana

Centrul vechi colonial al Santo Domingo este o bijuterie coloniala, inscrisa in UNESCO, si printre restaurante, magazine si muzee sunt si case in care te poti caza. 

O astfel de casa, impecabil renovata, cu curte plina de flori si o mica piscina, este Casa de las Mapas, in care ne-am cazat noi pentru doua zile in Santo Domingo. Este parte din hotelul Casa del XVI, care este format dintr-o serie de case coloniale de-a lungul a doua strazi din centrul vechi.

>> Rezerva nopti la Casa del XVI | Cauta alte cazari in Santo Domingo

O casa deasupra unui lac, sau in copac, pe peninsula Samana

Un lodge aparte este El Valle Lodge, pe frumoasa plaja cu acelasi nume, pe peninsula Samana. In mijlocul padurii, printre cateva lacuri, poti opta sa te cazezi la o casuta de bambus si stuf deasupra apei, sau la una cocotata intre copaci.

Vei dormi practic in mijlocul naturii, peretii fiind doar de intimitate, nu si de izolare cu exteriorul. Vei auzi la 6 dimineata cantecul pasarilor, si iti va fi foarte utila plasa de tantari ce imbraca patul.

>> Vezi cum arata toate tipurile de casute de la El Valle Lodge si rezerva | Cauta alte cazari in El Valle

Cam asa au aratat hotelurile in care am poposit in turul nostru pe insula Hispaniola in Republica Dominicana, departe de conceptul de all inclusive (dar daca totusi iti doresti o astfel de experienta, Momadica are o recomandare faina de all inclusive in Punta Cana). Tie in ce fel de hotel ti-ar placea sa stai intr-o vacanta prin Republica Dominicana?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare