Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Hotel Pasha, recomandare de cazare in Eforie Nord chiar la plaja

Daca anul trecut am ajuns la inceput de vara la Marea Neagra din Romania la Corbu si Mamaia, anul acesta am zis sa ne incepem sezonul estival in Eforie Nord, o statiune in care nu mai fusesem de ani buni, si care ne-a impresionat in mod pozitiv la inceput de iunie 2022. Si am ales sa stam chiar pe faleza, la unul din hotelurile noi din statiune, Hotel Pasha, a carui renovare s-a finalizat chiar anul trecut, o optiune foarte faina de cazare in Eforie Nord.

Direct pe plaja din Eforie Nord, cazare la Hotel Pasha

Principalul (dar nu singurul) avantaj al Hotel Pasha este pozitia sa privilegiata, chiar pe faleza din Eforie Nord, deasupra plajei si nisipului si langa marina. In doua minute din hotel, dupa ce cobori o scara, ajungi pe nisip, si poti opta fie pentru plaja din dreapta, intr-un golf calm, fie pentru cea marita, din stanga. 

>> Poti rezerva la Hotel Pasha cazare in Eforie Nord direct la ei pe site: www.hotelpasha.ro. Frecvent sunt si oferte speciale disponibile!

Cum sunt camerele la Hotel Pasha?

Poti opta pentru junior suites, camere duble si triple. Noi, in formula de 2 adulti si 2 copii fiind, am ales un junior suite, cu pat dublu si canapea extensibila, cu o vedere senzationala la mare. Camera este de dimensiuni generoase, si atractia principala este terasa, cu o vedere superba la mare; iar Marea Neagra in Eforie este chiar turcoaz!

Desi ne culcam tarziu, adormiti de sunetul marii, nu am ratat niciun rasarit, sunt magice la Marea Neagra romaneasca.

Probabil cel mai la inaltime jacuzzi de pe litoralul romanesc il gasiti in Eforie Nord!

Cateva dintre camerele de la Pasha Hotel au chiar si o extra atractie. Pe terasele generoase, deasupra marii, te asteapta un jacuzzi panoramic, pentru un moment in plus de rasfat. Recomand la apus, cand plajele se linistesc si poti admira in liniste zborul pescarusilor din poate cel mai la inaltime jacuzzi de pe litoralul romanesc.

Camerele care nu privesc la mare din Hotel Pasha au insa si ele priveliste: vecina din spate a hotelului este nimeni alta decat roata panoramica din Eforie Nord. In zare se poate vedea si Lacul Techirghiol si al sau turn de televiziune.

Cum am gasit la inceput de sezon 2022 statiunea Eforie Nord?

Eforie Nord a fost multi ani sub semnul santierelor interminabile, si lumea cam asa a tinut-o minte. Insa acest lucru nu mai este valabil, in iunie 2022 Eforie Nord se prezinta renovata, cu faleza si strada principala a statiunii impecabil aranjate, dar si cu un parc foarte dragut la intrarea in zona hoteliera, dotat cu locuri de joaca si fantani cu lumini. Dealtfel in acest parc noi ne-am petrecut toate serile de la malul marii.

Plajele se vor aglomera cu siguranta pe timpul sezonului, in iulie-august, dar deja sunt dotate cu multe sezlonguri, si au dimensiuni generoase. Nisipul, cel putin unde am testat noi, este suficient de fin, iar intrarea foarte lina in apa.

Si nu doar Eforie Nord a beneficiat de renovare bine gandita, ci si vecina Eforie Sud, care are acum o faleza foarte cocheta, la inaltime, deasupra marii.

Un alt loc renovat recent, foarte aproape de Eforie Nord si Hotel Pasha, este in jurul lacului Techirghiol, la care poti ajunge in cateva minute cu masina de la Hotel Pasha, te poti plimba acum pe alei si pontoane, dar si zabovi la terase sau pe plaje micute langa lac.

Nu am ratat, bineinteles la cererea copiilor, nici Roata Panoramica din Eforie Nord, aflata chiar langa Hotel Pasha. Seara statiunea se vede tare frumos, animata si colorata.

>> Vezi si cateva idei de plimbari la apus pe litoralul romanesc

Cateva recomandari de restaurante in jurul Hotel Pasha

In primul rand, zilele ti le vei incepe la michl dejun oferit de Hotel Pasha in restaurantul sau cu vedere frontala la Marea Neagra. Iar tot aici esti asteptat la mese pe faleza intreaga zi. Noi, fiind de 1 iunie la mare am prins chiar si o mica petrecere pentru copii, cu animatori si multa distractie.

Chiar in fata hotelului, in Marina Eforie Nord, te asteapta Sailors, o cherhana chiar langa apa, cu vedere la barcile si yachturile stationate aici, pe care am testat-o intr-o seara. Toate preparatele pescaresti sunt foarte bune, iar, pentru cei ca mine alergici la peste, o rubrica in meniu este intitulata “Nu stiu ce caut aici”, si eu recomand risotto cu burrata, este super bun!

La doi pasi de Eforie Nord, in statiunea sora, am testat in ultima zi restaurantul nou Petre Pescarul, o terasa semi deschisa ampla, pe faleza complet renovata, cu vedere superba de sus la mare.

La nici 10 minute cu masina in directia inversa este Agigea si deja foarte celebrele restaurante Golful Pescarilor si Pescaria lui Matei, la care trebuie musai rezervare din vreme pentru a le gusta preparatele pescaresti.

In Olimp am o recomandare mai aparte de restaurant, la cea mai mica crama din Dobrogea, Clos de Colombe, unde vei putea servi un pranz de inspiratie franceza. Citeste aici mai in detaliu despre experienta vizitei la Clos de Colombe.

Tot in Olimp ne place mult la Popasul Pescarilor, pe plaja Copahavana. Mereu am gasit preparate pescaresti delicioase, si plaja in sine este foarte cocheta si ne place mult.

Iar in Neptun, la 20 de minute cu masina de Eforie Nord, am testat terasa Nautica, de multi ani pe plaja aici, cu mancare pescareasca si romaneasca impecabil gatita.

Ce poti face cu copiii pe litoralul romanesc, cu baza si cazare in Eforie Nord

Cateva idei despre ce poti face cand te-ai plictisit de stat la plaja, intr-o vacanta pe litoralul romanesc, am detaliat intr-un post mai vechi, cu o lista de idei de activitati si plimbari la aproape de Marea Neagra.

Weekendul acesta am stat mult la plaja, profitind de vremea foarte buna de inceput de iunie si de soarele perfect, dar tot am facut cateva activitati in zona cazarii noastre din Eforie Nord. Am mers in vizita la parcul de dinozauri Jurasica Park din Neptun, si apoi pe marginea lacului Neptun, plin de nuferi si lebede, am vizitat casutele de povesti din Poiana Basmelor din Ovidiu, si ne-am plimbat pe falezele de la Techirghiol si Eforie Sud, pe care le-am prezentat in poze mai sus. Intr-un post separat voi povesti in detaliu despre aceste optiuni de distractii, aproape de Eforie Nord.

>> Poti rezerva la Hotel Pasha cazare in Eforie Nord direct la ei pe site: www.hotelpasha.ro. Frecvent sunt si oferte speciale disponibile!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare