Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Ce sa vizitezi in timpul unei vacante la Marea Neagra

Mare, soare, nisip fierbinte, dar spiritul de calator uneori nu este adormit de arsita verii, si vrea sa mai si vada cate ceva in timpul unui concediu de plaja. Iata cateva idei de plimbari si vizite aproape de plajele de la Marea Neagra mai jos. Dat intai, cateva recomandari de cazare la noi la mare!

1. Viziteaza cetati Dobrogene

Din Mamaia faci intre 30 de minute si o ora si ceva pana la cetati precum Enisala or Histria, Capidava, Dinogeti, Carsium, Ibida sau Argamum, si o vizita aici merita cu prisosinta. Enisala domina imprejurimile de pe culmea unui deal, si este o aparitie spectaculoasa, iar Histria, oras antic, iti poate complet cunostintele de istorie a meleagurilor noastre cu un muzeu bine pus la punct. In plus, la intrarea in Histria vei da peste Cherhanaua Histria, unul din restaurantele noastre preferate din Dobrogea.

2. Admira Marea Neagra si epava de la Costinesti

Chiar daca nu stai in Costinesti, nu e departe de celelalte statiuni, si o plimbare pe mica faleza cu vedere la cel mai cunoscut simbol al statiunii, epava ruginita, este o placere. Bonus: poti chiar lua cina cu vedere la mare si batranul vapor, la Valea Pescarilor.

3. Trage o fuga in centrul vechi al Constantei

Piata Ovidiu cu impozantul Muzeu de Istorie, Moscheea Carol I si Mozaicul roman, toate te asteapta sa le vizitezi in Centrul Vechi din Constanta, pentru a te adaposti un pic de arsita soarelui.

4. Viziteaza crama Clos de Colombe

Cea mai mica crama din Dobrogea, Clos de Colombe, te asteapta la cativa pasi de Olimp, aproape de malul marii, cu privelisti cu vita de vie si un restaurant cu bucatarie de inspiratie franceza.

5. Cea mai veche moschee din Romania si cateva lebede, la Mangalia

Mangalia, cel mai sudic oras din Dobrogea, este de multe ori trecuta in goana, in drum spre boemele Vama Veche sau 2 Mai, ori inspre trecerea granitei la bulgari. Dar, cum am descoperit noi intr-o plimbare de dupa amiaza off-season, Mangalia are multe de oferit turistului dornic de explorari.

6. In drum spre Marea Neagra: Ocol la Tropaeum Traiani Adamclisi

Jumatate de ora maxim de detur de la autostrada de la sau spre mare iti ia sa ajungi la Adamclisi, locul marii batalii si a victoriei romanilor asupra dacilor in anul 102.

7. Zbor de agrement cu avion mic sau doar admirat de avioane la Hangar Cafe, in cadrul aerodromului Tuzla

Tuzla e posibil cea mai frumoasa plaja de la noi, iar la cativa kilometri de ea este un mic aerodrom, de unde poti lua zboruri scurte de agrement pentru a admira valurile de sus, dar pe acoperisul caruia te poti si relaxa, admirind avionase, la Hangar Cafe.

8. Plimba-te pe Faleza Constantei

Portul Turistic este perfect de mic dejun, pranz sau cina, si unul din locuri mele preferate din Constanta, cu o sumedenie de restaurante delicioase. Viziteaza apoi Acvariul si admira biata ruina a Cazino-ului.

9. Opreste pe drumul spre Marea Neagra la Crama Rasova

De doi-trei ani, de fiecare data cand suntem in drum spre mare, fix imediat ce iesim de pe podul de la Cernavoda, zarim cladirea moderna a cramei Rasova in varf de deal, pazind malul canalului Dunare-Marea Neagra si podul peste el. Si nu am regretat cand in sfarsit am programat o vizita acolo!

10. Fa un ocol de pe autostrada pana la monumentul de la Straja

Citeste mai multe despre Straja si acest monument uitat al Romaniei.

11. Mergi pe plajele salbatice de la Marea Neagra

Corbu, Vadu, Gura Portitei or Tuzla, toate iti vor oferi peisaje superbe si o experienta diferita de cea din statiuni. Noi chiar am stat la Corbu cu autorulota, si a fost o aventura pe cinste! Citeste aici ce traseu am avut prin Dobrogea in acel weekend!

12. Admira Muntii Macin

Poate vara nu este tocmai indicat sa pornesti intr-unul din traseele lungi peste Muntii Macin (desi daca este o zi innorata te poti aventura catre Varful Tutuiatu or Culmea Pricopanului), dar ii poti admira si doar intr-o plimbare cu masina. Vezi aici ce traseu am avut noi prin zona Muntilor Macin intr-un weekend de primavara. O alternativa la fel de frumoasa este o plimbare prin Cheile Dobrogei.

Unde ne cazam cu copiii la mare, pentru plaje si vizite in jur?

Printre preferatele noastre se numara Vega Hotel (si a sa Vega Vintage Beach) si Hotel Opera. Citeste despre cum a fost cu copiii un weekend la Vega Hotel.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare