Sus
  >  Descopera Romania   >  Lebede gratioase, o moschee veche si un far: Plimbare in extrasezon prin Mangalia

Mangalia, cel mai sudic oras din Dobrogea, este de multe ori trecuta in goana, in drum spre boemele Vama Veche sau 2 Mai, ori inspre trecerea granitei la bulgari. Dar, cum am descoperit noi intr-o plimbare de dupa amiaza off-season, Mangalia are multe de oferit turistului dornic de explorari.

 

Cea mai veche moschee din Romania este in Mangalia

Principalul obiectiv turistic este cu siguranta Moscheea Esmahan Sultan, cea mai veche moschee din Romania, construita in stil maur in jurul anului 1575. Moschea se poate vizita (merge combinata cu o vizita la Mare Moschee din Constanta) si este inconjurata de un cimitir vechi de peste 300 de ani. Vara, in curtea umbroasa, se poate servi cafea turceasca.

Plimbare pe faleza si plaja

Moscheea Esmahan Sultan e la 5 minute de plaja si faleza, coborind pe langa fantana arteziana in trepte. De la buza marii o poti lua la stanga, inspre Saturn, pe langa micile plaje semi salbatice unde isi duc traiul un card de lebede gratioase (pe care le poti admira de la terasa restaurantului cu nume sugestiv: Lebada.

Plimbare pe faleza este pe langa ziduri pictate, cu tablouri marine sau mesaje sugestive, iar stabilopozii digurilor sunt infrumusetati de tot felul de mesaje si graffiti haioase.

Poti continua plimbare marina pe dig, inspre larg, pana la Farul genovez, recent renovat, care vegheaza, asa cum i-a fost mereu menirea, intrarea in port.

Mi-ar fi placut tare sa vizitam si micul Muzeu al marinei, ce se poate zari din drum cand te duci sau te intorci de la Vama Veche, dar dintr-un rar instinct turistic este inchis in weekend. La fel de pro-turisti pare si centrul de tratamente balneare, care, desi are la dispozitie o resursa rara, Mangalia fiind singura locatie de la noi cu ape mezotermale, nu pare ca le foloseste la adevarata valoare. Poate intr-o data viitoare vom descoperi aceste doua puncte de interes intr-o dispozitie mai „prietenoasa” cu turistii!

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare