Sus
  >  Descopera Romania   >  O fuga la mare in doi: Plimbare prin o Vama Veche pustie

Acolo, fix acolo, in Vama Veche, ultima localitate inainte de granita cu Bulgaria, nu am ajuns niciodata in aproape 35 de ani. Nu sunt adeptata bailor de multime (mai ales cand multimea are un anumit grad de alcoolizare), asa ca am preferat mereu alte destinatii de plaja, fie mai in nord in Romania, fie mai la sud in Bulgaria.

Dar recunosc ca eram totusi curioasa, si mi-am spus ca daca pana la 35 de ani nu ajung, apoi va fi prea tarziu. Insa mi-am planificat vizita sa fie pe gustul meu: intr-o dupa amiaza tarzie de duminica in iunie, cand, asa cum ma asteptam, Vama Veche era pustie.

Am pornit din capatul sau sudic, unde sunt terasele (si plajele) Acolo si Expirat, pana la Cherhana Vama Veche, cu celebra usa inspre mare, unde era zona de corturi. Apusul si lumina roz de deasupra marii, si locurile cochet amenajate de diverse terase, au fost prilej de poze tare simpatice. Iar putina lume din jur, cativa cu copii si/sau catei, cativa la plimbare romantica pe malul marii, au contribuit la o atmosfera foarte placuta.

Mi-a placut si colorata Acolo, si scaunele din schiuri vechi de la Expirat, si pianul din nisip, si barca bleu trasa la mal in fata Cherhanalei. Nu stiu cum era „candva Vama Veche”, nu am cum sa am nostalgii dat fiind ca am fost la prima vizita acolo, dar mi-a facut o impresie placuta, terasele cochete si boeme, si cu plaja curata printre sezlongurile de lemn colorat, desi eram dupa un weekend de vara probabil plin de turisti. Nu am putut insa sa nu remarc ca in zona neamenajata, de corturi si de rulote, unde nu erau sezlonguri si terase, gradul de mizerie pe plaja crestea semnificativ, lucru care m-a intristat teribil.

E foarte frumos sa te trezesti in cort in buza marii, si inteleg pe cei care contesta toate terasele aparute care ocupa din locul de camping pe plaja, dar totusi pet-uri de bere, sticle de diverse si pachete de tigari aruncate peste tot nu te impiedica macar putin din admirarea marii din usa cortului? Si daca tot petreci cateva zile si nopti fix acolo, pe nisip, nu iti poti rapi 5 minute din comuniunea ta cu natura si cu marea sa cureti un pic nisipul de la intrarea in propriul cort si de la marginea propriului cearceaf?

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare