Sus
  >  Destinatii   >  Europa   >  Austria   >  La ski in Austria: Kaprun, partii cat cuprinde si apa termala din belsug

Este cald-cald-cald, si poate un pic ma gandesc cu nostalgie la zilele cu zapada. Doar un pic insa, si apoi continui sa ma bucur de vara, doar un pic cat sa povestesc aici de o zi la ski pe partiile din Kaprun.

 

In vacanta noastra de ski de la inceputul acestui an Bad Gastein ne-am alocat o zi sa mergem la Kaprun, la distanta de 1h jumatate, sa vedem cum mai este statiunea aceasta. Spun sa vedem cum mai este, pentru ca acum multi ani (13-14) am facut cunostinta cu ce inseamna schiatul in alpii austrieci fix in regiunea Zell am See-Kaprun. Am gasit statiunea schimbata mult in bine, se vede ca au trecut anii peste ea, si austriecii investesc constant in infrastructura.

Cum este la ski in zona Kaprun-Zell am See?

In zona Kaprun-Zell am See ai mai multe posibilitati de domenii schiabile, toate cu acelasi card. Noi am ales sa mergem pe cel mai drag noua acum multi ani, pe ghetarul Kitzsteinhorn, unde poti schia de la peste 3000 de metri, unde te duce un sir de telecabine si gondole.

Am schiat pe diferite partii, iar pauza de masa am luat-o la Top of Salzburg, unde sunt amenajate si niste viewpoint-uri si o expozitie intr-un tunel prin munte.

In Kaprun, e musai la spa dupa ski

Dupa ce s-a terminat programul de schi, am testat o alta noutate din Kaprun: Tauern SPA, un spa termal gigantic, atasat unui hotel. Clientii hotelului se pot balaci la inaltime, intr-o piscina cu pereti de sticla si privelisti panoramice, in timp ce restul turistilor au la dispozitie un centru de piscine „pe pamant” din care nu lipseste nimic.

Mi-a placut tare mult Tauern SPA, si mai ales piscina de sticla a hotelului, in care nu am avut insa acces, nefiind cazati, astfel ca in vara ne-am propus sa revenim aici, pentru o tura alpina varatica.

Dupa balaceala, ne-am reintors la noi in Bad Gastein, unde ne-am continuat zilele de schi pe partiile de acolo.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare