Sus
  >  Descopera Romania   >  In drum spre mare: Ocol la Tropaeum Traiani de la Adamclisi

Un ocol pe care doream demult sa il fac si o vizita de ceva vreme prioritara pe lista mea era Tropaeum Traiani de la Adamclisi.

Cum ajungi la Adamclisi?

Jumatate de ora maxim de detur de la autostrada de la sau spre mare iti ia sa ajungi la Adamclisi, locul marii batalii si a victoriei romanilor asupra dacilor in anul 102. Monumentul a fost construit in 109 pentru a comemora victoria lui Traian, si a fost reconstruit in 1977, dupa ruinele si fragmentele ramase de la cel original. In jurul monumentului este acum organizat un pic parculet, cu alei si multe banci, dar si cu trandafiri frumos colorati, in contrast cu albul constructiei triumfale.

Dupa ce te-ai plimbat si ai admirat frescele si statuile de pe Tropaeum Traiani, iti poti continua lectia de istorie la Complexul muzeal Tropaeum Traiani, situat in comuna Adamclisi, unde sunt expuse fragmente originale ale Tropaeum Traiani si alte numeroase vestigii arheologice descoperite în cetate și împrejurimi.

Pentru ca traseul poate continua la 2km mai incolo, unde este cetatea romană Tropaeum Traiani, menționată în inscripții pentru prima dată ca municipiu în anul 170, sit arheologic pe care poti sa il vizitezi.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare