Sus
  >  Calatorii cu copii   >  In drum spre mare: Popas si degustare la Crama Rasova

Cand mergi inspre Cernavoda pe directia Bucuresti-Constanta, nu se poate sa nu remarci, pe dealul de deasupra Dunarii, o constructie cu arhitectura moderna, si cu o terasa ce promite privelisti frumoase: crama Rasova.

De doi-trei ani, de fiecare data cand suntem in drum spre mare, fix imediat ce iesim de pe podul de la Cernavoda, zarim cladirea moderna a cramei Rasova in varf de deal, pazind malul canalului Dunare-Marea Neagra si podul peste el.

De mai multe ori am vrut sa oprim, dar de abia anul acesta ne-am mobilizat sa facem si rezervare prealabila, pentru un tur amanuntit, cu plimbare si povesti prin crama, urmat de o degustare de cateva soiuri, albe, rose si rosii, obtinute din viile aflate cativa kilometri mai incolo in lungul canalului Dunare-Marea Neagra, in comuna Rasova, de unde si numele cramei.

Ca si cu putin timp inainte la Castel Mimi, am fost impreuna cu copiii. Ei s-au distrat alergind printre butoaiele de vin, si mai apoi pe terasa cramei, cat timp noi ascultam explicatiile ghidului.

In drum inapoi spre autostrada, inspre Constanta sau alte statiuni de la mare, sau inapoi la Bucuresti, poti opri un pic pe marginea drumului pentru o poza rapida cu panorama orasului Cernavoda si a podului sau rosu.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare