Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Locuri frumoase pentru plimbari la apus pe litoralul romanesc

Esti in vacanta sau in weekend pe malul Marii Negre? Daca iti place sa te plimbi, cum ne place si noua, m-am gandit sa iti recomand cateva promenade frumoase pe litoralul romanesc, numai bune de plimbari la apus, inainte de cina. Cateva le-am testat chiar luna aceasta, cand am avut o cazare chiar la plaja in Eforie Nord.

Ia la pas faleza din Eforie Nord

Faleza din Eforie Nord are avantajul inaltimii ridicate fata de plaja, si iti ofera privelisti tare frumoase cu Marea Neagra. La apus marea se uneste cu cerul rozaliu, si peisajul este minunat. Noi am stat chiar pe faleza la Hotel Pasha (rezerva aici), si porneam in plimbare agale dupa o portie de scoici delicioase, specialitatea Restaurantului Pasha, care veneau la fix dupa o zi de lenevit la plaja.

Poti apoi sa faci un ocol si pe strada principala a statiunii, amenajata acum cu piramide de catarat din tartan, dar si dominata de o Roata Panoramica, de unde vezi statiune de sus. Poti continua pe strada pana la parcul de la intrare in Eforie Nord, reamenajat si el, cu fantani luminate si locuri de joaca pentru copii.

>> Citeste mai multe despre weekendul nostru de inceput de vara la Eforie Nord

Inconjoara lacul Neptun, plin de nuferi si lebede, si fa o vizita la dinozauri

Un alt loc foarte simpatic pentru o plimbare pe litoralul romanesc este in Neptun. Lacul Neptun este plin de nuferi cu flori mari si albe, si intre ei plutesc agale lebede gratioase. Faleza in jurul lacului este recent renovata. La doi pasi este si faleza de langa plaja, dar si parcul cu dinozauri Jurasica, pe care l-am vizitat si noi cu copiii cand am ajuns in Neptun.

Mergi pe plaja intre plaja Copahavana din Olimp si Plaja Pescarus

O zona tare relaxanta a litoralului romanesc, plaja Copahavana, ce adaposteste si cateva restaurante si terase faine (Popasul pescarilor e printre favoritele noastre), poate fi punctul de pornire a unei mici drumetii chiar pe nisip, pe langa cazemate din al Doilea Razboi Mondial, si pe sub stancile rosiatice, cu cuiburi de randunici, ce adapostesc intre ele plaja si golful Pescarus, de langa satul 23 august, o zona de plaja mai greu accesibila si lasata mai salbatic.

Faleza din Eforie Sud

Poate mai necunoscuta ca si statiune, Eforie Sud tocmai a trecut printr-o renovare radicala, si toata faleza sa are aspect nou si foarte frumos. Sunt si cateva restaurante si cafenele noi, fantani, locuri de joaca, si, ca si in sora sa din nord, promenada este la inaltime si privelistile cu plaja si marea foarte frumoase.

PS: Anul acesta s-a deschis un nou hotel cu piscina in Eforie Sud, care este foarte simpatic!

Mangalia cu far, lebede si moschei

Nici Mangalia nu e tocmai cel mai popular loc de pe litoral, dar are o zona de promenada foarte faina. Poti merge pe diguri pana la far, dupa ce ai vizitat vechea moschee de aici, si in continuare pe langa plajele amenajate pana intr-o zona mai salbatica, unde de cele mai multe ori isi au resedinta un stol de lebede.

>> Citeste despre o plimbare prin Mangalia

Plimbare pe langa lacul Techirghiol, un alt loc deosebit pe litoralul romanesc

Cunoscut pentru namolul sau cu proprietati medicinale, Techirghiol are acum o faleza noua, pe care te poti plimba si admira lacul si turnul sau de televiziune. La apus culorile sunt chiar frumoase! Ba la inceput de iulie am prins aici si un mic eveniment, Festivalul cireselor, unde am degustat tot felul de mancaruri turcesti, pentru ca in zona exista o mare comunitate de aceasta etnie.

Constanta si locurile minunate pe care sa le explorezi la pas in plimbare

Constanta este unul din locurile cu cele mai frumoase promenade de la noi de pe litoral. Poti incepe cu faleza, de la Cazino, pe langa acvariu si pana in portul Tomis, turistic, si apoi urca in centrul vechi, la Muzeul mozaicului roman sau Muzeul de istorie, printre case vechi si pline de istorie si pana in varful minarestei de la Moscheea Regala.

Pe faleza de la intrarea in Costinesti, cu priveliste la Epava Evangelia

De-a lungul golfului natural de la intrarea in statiune Costinesti, denumit Golful Francezilor, o promenada lunga te poarta pe langa valuri si mici plaje cu pietricele, mereu putind admira epava navei Evangelia, esuata intentionata de echipajul sau grec in 1968 la doar 1,5km de mal, pentru a obtine prima de asigurare (care insa nu a fost primita datorita investigatiei care a aratat esuarea voita). Epava a devenit proprietatea statului roman in urma abadonului de catre echipaj, si este acum simbolul statiunii Costinesti, si un loc preferat de turisti pentru poze si amintiri.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare