Sus
  >  Calatorii cu copii   >  In vizita la Jurasica Park, parc de dinozauri in Neptun

In mini-vacanta noastra la Eforie Nord de 1 iunie nu am stat doar la plaja, ci ne-am si plimbat in jur. Una din destinatiile indelung dorite de catre copii a fost Jurasica Parc, un parc de dinozauri in Neptun, la cam 20 de minute de Hotel Pasha, unde eram cazati.

Cum ajungi la Jurasica Park si de unde iei bilete ca sa vezi dinozauri in Neptun?

Jurasica Park este localizat in statiunea Neptun, dar inaintea zonei hoteliere si a falezei la plaja, la marginea unei paduri. Poti ajunge si pe jos daca esti cazat chiar aici, sau cu masina daca vii dinspre alte statiuni de pe litoralul romanesc. Biletele se iau de la casa de bilete, si se poate plati si cu cardul (si la magazinul de la iesire de asemenea, lucru insa care nu se aplica la terasele din interiorul parcului, acolo iti va trebui cash pentru o bautura sau gustare).

Printre dinozauri de pe toate continentele la Jurasica Park

Intrarea in parc se face printr-un dom transparent, care gazduieste si magazinul prin care este iesirea, unde sunt prezentati cativa scheleti de dinozauri, indelung studiati de copiii nostri.

Ce mi-a placut foarte mult la Jurasica Park este faptul ca dinozaurii sunt impartiti pe continente, astfel incat traseul te va purta intai prin Europa (si vei intalni si dinozauri ce au pasit acum milioane de ani pe teritoriul actual al Romaniei), Antarctica, America, Africa, Australia si Asia. Vei face cunostinta cu dinozauri mai mici sau giganti, si aproape toti sunt in miscare si scot sunete, spre deliciul copiilor. La fiecare dintre ei sunt placute explicative, cu o gramada de informatii, dar si placute despre continente si cum erau ele pe vremea dinozaurilor (aflam astfel ca Antarctica pe atunci era o padure tropicala imensa, populata din plin de dinozauri).

In mijlocul celor 42 de dinozauri este zona de relaxare, cu terasa pentru gustari si bauturi. Pentru ca urma sa mergem sa mancam de pranz, nu am poposit aici prea mult, dar e un loc dragut si umbros pentru un moment de liniste la mare.

Pe unde ne-am mai plimbat prin Neptun dupa vizita la dinozauri?

Chiar alaturi de Jurasica Park, in aceeasi padure, este amenajat un alt parc, de data aceasta de aventura, ParadisLand, cu 14 trasee de toate dificultatile si abilitatile printre copaci. Ni s-a parut tare dragut si colorat, dar din lipsa timpului nu am oprit la el de dat aceasta, a ramas insa pe lista pentru data viitoare.

Am oprit insa la Lacul Neptun, dotat anul acesta cu o promenada de plimbare in jurul lui noua si cocheta, pe care l-am gasit plin de nuferi si lebede, o placere sa te plimbi pe langa el pana la faleza de langa plaja.

Am continuat apoi plimbarea pe langa plaja, pe langa ironicul semn I love Bali Neptun (de langa plaja intitulata Bali), si am oprit la restaurantul Nautica, de multi ani prezent aici pe faleza din Neptun, pentru un pranz pescaresc.

Ultimul scurt stop a fost la Clos de Colombe, langa Olimp, la cea mai mica crama din Dobrogea. Citeste pe larg despre cum e la Clos de Colombe.

Unde ne-am cazat pentru aceasta plimbare prin Neptun?

Nu am stat in Neptun de data aceasta, ci in vecinatate, la 20 de minute distanta, in Eforie Nord, unde am gasit o cazare draguta la Hotel Pasha. Despre cum a fost la Hotel Pasha si ce am mai vizitat prin Eforie Nord si in jur, poti citi in articolul dedicat. Si poti rezerva direct la ei pe site cazare in Eforie Nord la Hotel Pasha, au frecvent promotii: www.hotelpasha.ro.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare