Sus
  >  Calatorii cu copii   >  Cum a fost un weekend de camping pe plaja la Corbu?

De curand am avut o prima experienta cu autorulota, si am ales sa facem un traseu “de incepatori”, prin Dobrogea. Iar prima oprire: doua zile intr-un camping amenajat la Corbu, pe plaja.

Unde am campat pe plaja Corbu?

Am gasit, fara rezervare prealabila, un camping foarte fain, cu toate utilitatile, chiar deasupra marii. Se numeste Malul Marii, iar noi am avut noroc ca am gasit loc direct asa, am inteles ca in sezon este mereu plin, si trebuie rezervat spatiu pentru campat cu multa vreme inainte. 

Seara si dimineata devreme ne-am bucurat de rasarit deasupra marii, la masa de picnic de langa rulota. Viata in camping e linistita, si copiii s-au bucurat de tot spatiul avut la dispozitie!

Pana la plaja cobori o mica panta, in nici 5 minute din camping esti pe nisip, pe langa barcile pescarilor. Iar in iunie e o poezie sa mergi la Corbu, flori in toate culorile iau cu asalt dealurile de langa plaja, si macii cei rosii sunt vedetele!

Cum e plaja Corbu de mers cu copiii?

Corbu este o plaja salbatica, neamenajata, strajuita de o margine abrupta (sus sunt cazarile, terasele, campinguri), in iunie acoperita de flori in toate culorile, dupa cum puteti vedea si in poze. Plaja este acoperita de nisip, dar sunt si scoici din plin, si mai ales melci mari, o incantare pentru Ema care nu mai vazuse asa multi la un loc.

Am coborat cu sezlong, rogojini, si prosoape, dar si multe jucarii de plaja, copiii au alergat si s-au jucat, au intrat si un pic in apa (dar era inca rece – intrarea este insa lina, si oameni mai curajosi erau deja in apa la inceput de iunie).

Unde am mancat la Corbu?

Seara am ales sa luam cina la o terasa putin mai departe de mare, inconjurata de maci: La Bunicul Traznit. Ne-au placut supele, dar si cascavalul pane, iar Ema s-a distrat in micul loc de joaca dintre mese.

La pranz am ales Beach Bar, o terasa cu o panorama superba cu valurile, un loc perfect de savurat o masa usoara, de vara si o limonada racoritoare.

Un alt loc vizitat de noi, la 10 minute de plaja Corbu, a fost restaurantul Lotca, o terasa construita in prelungirea interesantei cladiri in forma de peste din Navodari, ce adaposteste piata de peste.

O alta terasa incercata de noi a fost cea de la Cherhana Moessia, chiar la inceput pe drumul spre plaja de la Vadu, drum insa atunci impracticabil cu rulota din cauza ploilor masive.

Citeste si: Cum a fost prima aventura cu autorulota cu copiii | Care ne-a fost traseul de un weekend cu autorulota prin Dobrogea. Exploreaza optiunile de inchiriere a unei rulote de la Joy2wander

Ne bucurăm să fim incluși în lista de locuri de vizitat în România publicată de editura educațională internațională Twinkl.

Acest post poate contine linkuri afiliate. Textul si pozele pot fi preluate doar cu acordul travelista.ro.
Pentru discutii antrenante despre calatorii in familie, te asteptam si pe facebook, in Grupul calatoriilor in familie. Grupul Familiilor Calatoare